En ny Hippo-era

Svenska Foder kommer under Falsterbo Horse Show lansera en ny serie av hästfoder, Hippo.

Foto: Thinkstock

–Vi har redan i dag ett jättefint foder men marknaden frågar efter lite andra saker än de gjorde när dagens foderserie togs fram, säger Susanne Edlund en av nyckelpersonerna i projektet, i ett pressmeddelande.  

I höstas när arbetet inleddes låg fokus på hästens välbefinnande och hälsa men även på kundernas önskemål om låg stärkelse- och sockerhalt och mer fibrer.

Fodret

Resultatet är Hippo, en foderserie där man till stora delar känner igen sig i dagens sortiment men som också̊ innehåller några nyheter.

– Vi lägger ett obevekligt fokus på en korrekt näringsmässig sammansättning för varje häst, Varje råvara har någon unik egenskap som tas tillvara genom att de kombineras i exakt rätt proportioner. Vad som är rätt proportioner varierar från häst till häst. Det är detta vi utgår ifrån när vi utvecklar ett foderprogram, säger Carolina Johansson, produktchef för hästfoder och fortsätter:

– Det handlar om att balansera våra foder så att de innehåller rätt mängd av energi, protein, mineraler och vitaminer, fiber, stärkelse och en mängd andra näringsämnen. Samtidigt ska hästens hälsa och prestation vägas in som minst lika viktiga parametrar.

Kommunikation

Det är inte bara innehållet som har fått sig en genomlysning, även säckarna har setts över. Genom tydlig och enkel information på säckarna vill Svenska foder att man med lätthet ska hitta rätt foder till sin häst.

Det finns fem olika serier som är indelade färgvis. Det finns symboler på framsidan som visar två enligt företaget viktiga analytiska beståndsdelar i fodret, smältbart protein och stärkelse. Sedan finns även två punkter med beskrivning av fodret i textform och även bild på innehållet i säcken och hur många kilo säcken innehåller.

Bättre Miljö

För företaget är även miljöaspekten en viktig faktor. Plastsäckarna som pelletsen levereras i, är helt återvinningsbara och fossilfria och består av minst 51 procent sockerrör. Müslin levereras i papperssäckar.

Hippo tillverkas lokalt i Hällekis i Västergötland och i Stigtomta i Södermanland. Företaget försöker välja så långt det går lokala, svenska råvaror i sina produkter.

Fakta:

Teamet bakom Svenska Foders nya foderserie är Carolina Johansson, produktchef häst, Susanne Edlund, hästfodersäljare, Elisabeth Nordberg, försäljningschef, Svenska Foder. Det nya Hippofodren kommer att finnas hos Svenska foders butiker och återförsäljare i höst.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste