Vikarierande generaldirektör vid SVA

Idag utsåg Regeringen Ann Lindberg till vikarierande generaldirektör vid Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Ann som är professor, epidemiolog och veterinär och anställd vid SVA sedan 2006, tillträder befattningen den 12 augusti.

Ann Lindberg kommer att vara tillförordnad generaldirektör vid SVA. Foto: Göran Ekeberg/AddLight

År 2016 utnämndes Ann Lindberg av regeringen till statsepizootolog vid SVA. I det nuvarande arbetet leder hon myndighetens beredskap för att hantera misstankar om allvarliga sjukdomar som smittar mellan djur, så kallade epizootier. Många av dessa är också zoonoser, sjukdomar som kan smitta människor. Arbetet innebär också att kontinuerligt värdera risken för att allvarliga djursjukdomar förs in till och sprids i Sverige. Ann Lindberg ingår även i myndighetens ledningsgrupp och verksamhetsledning.

– Det händer mycket runt SVA, både i vår närhet i Uppsala och i omvärlden. Vi har många viktiga uppdrag som ska genomföras under året, både på forsknings- och på beredskapsfronten, och det är viktigt att vi håller farten uppe,  säger Ann Lindberg i ett pressmeddelande, och fortsätter:

–Jag ser fram emot att leda myndigheten under den här perioden till dess att ordinarie generaldirektör är på plats.

Ann Lindberg kommer att vara vikarierande generaldirektör under tiden rekryteringsprocessen pågår i sökandet efter en ordinarie generaldirektör för myndigheten. Jens Mattsson, avgående generaldirektör vid SVA, har av regeringen utsetts till generaldirektör och chef för Totalförsvarets forskningsinstitut. Även han tillträder sin nya befattning den 12 augusti.

Fakta: 

SVA är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag. SVA arbetar för att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och rådgivning. Myndigheten är placerad under Näringsdepartementet.
Källa: TT

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste