Årets skånska nötköttsföretagare är utsedda

Johanna och Mårten Rasmusson, Bosarps Gård i Blentarp blev Årets skånska nötköttsföretagare. Temat för året var ”Unga lantbrukares mål- och uppföljning av nötköttsproduktion”.

Johanna och Mårten Rasmusson, Bosarps Gård kandiderar genom sitt pris Årets skånska nötköttsföretag” också till priset ”Årets Nötköttsföretagare i Sverige”, som delas ut senare i år. Foto: Carolina Wahlberg

Vinnarna är ett familjeföretag som drivs av Johanna och Mårten Rasmusson. I verksamheten sköter Johanna marktjänsten, försäljning av kött och tillsynen av djuren medan Mårten sköter växtodlingen och djuren samt det tekniska.

En stor del av företagets fokus ligger på god djuromsorg. På gården finns 60 kor som föds upp ekologiskt utifrån kontrollprogrammet för utedrift utan ligghall. Alla djuren går utomhus, även ungdjuren. Familjen tycker att det fungerar väldigt bra att ha djuren ute på markunderlaget som är väldigt lätta jordar.

Allt nötkött säljs direkt till kund i köttlådor. Johanna har skapat ett system i webbutiken där kunden kan välja vilka styckdetaljer man vill köpa och på så sätt komponera sin egen köttlåda. Företaget är även med i Rekoringar.

Årets Nötköttsföretagare utses av LRF Skånes regionstyrelse med tema och kriterier framtagna av LRF, LRF Kött och Sveriges nötköttsproducenter, SNP.

Juryns motivering:

Johanna och Mårten har utvecklat sitt företag på ett hållbart sätt. De är nyfikna på att experimentera och är inte rädda för att prova något nytt.

De har ett marknadsfokus och har satt upp mål som är realistiska och mätbara. De har därmed också tagit steget att ändra strategi utifrån målens uppfyllelse.

De är mycket måna om sina djur. Deras kunder, som i huvudsak är konsumenter, får möjligheten att uppleva djuren på väldigt nära håll mitt i naturen.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 16 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste