City Gross extrakrona har gett 60 miljoner

En bonusersättning på minst en krona per kilo lamm- och griskött är vad som utlovas av City Gross till uppfödarna.

– Det handlar om att ta ansvar för att skapa en framtidstro bland svenska uppfödare. Att se hur familjen Thörns gård har utvecklats är ett kvitto på att vi gör skillnad, säger Tobias Härle, ansvarig för kött på City Gross. Foto: Carolina Wahlberg

Svenska lantbrukare som levererar lamm- eller griskött till City Gross får en extra krona per kilo kött i ersättning. Detta initiativ är för att trygga svenska bönders verksamhet och försäkra sig om en god djurhållning, menar City Gross.

Sedan 2011 har 60 miljoner delats ut. En av de lantbrukare som tagit del av pengarna är Henrik Thörn i Liatorp utanför Johannishus.

– Tack vare ökad efterfrågan och ekonomiskt stöd har vår lammverksamhet kunnat fyrdubblas på ett år, säger Henrik i ett pressmeddelande.

Kritiskt läge

Förra sommarens torka var ett pressat läge för många lantbrukare vilket ledde till att Regeringen införde ett krispaket som nyligen börjat betalas ut. City Gross känner dock att det finns mer att göra för lantbrukarna.

– Det är bra, men det går alltid att göra mer. Vi har länge arbetat för att stötta svenska bönder och satsningen är värd varenda krona, säger Tobias Härle, ansvarig för köttet på City Gross i ett pressmeddelande.

Lamm- och griskronan som ersättningen kallas är ett samarbete mellan City Gross, LRF, Scan och slakterierna KLS Ugglarps och Dalsjöfors.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 19 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste