Fina värden skvallrar om ett bra foderår

Förra året varnade det jämtländska företaget Kuusiniemi om bristen på halm och grovfoder. I år ser läget betydligt bättre ut. 

 

Jordbruksaktuellt pratade med Janne Kuusiniemi och svärdottern Gabriella Ødegaard, på årets Brunnby lantbrukardagar om statusen på foderfronten. Mycket bättre än i fjol, var Jannes övergripande kommentar. 
Foto: Towe Johnson 


Kuusiniemi drivs av bröderna Janne och Lasse i Hammerdal. Företaget jobbar med förmedling av handelsgödsel och försäljning samt inköp av grovfoder och halm över hela Sverige. 

Janne Kuusiniemi, som även jobbar som mjölkbonde, menar att foderpriserna nästan är nere på normala nivåer nu:

– Det verkar som att hela landet har fått bra första skördar, och södra Sverige har fått en skaplig andra skörd också. Det har skördats ordentligt stora mängder grovfoder nu på slutet.  

Även kvaliteten ser lovande ut. 

– Lantbrukarna har överlag fått väldigt bra värden, så det blir nog bra foder i år. 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste

Herre eller tjänare

Krönika: Hur står det till med din beställarkompetens? I en värld som företagare där många saker tenderar att bli allt mer komplicerade räcker det egna sunda bondförnuftet inte alltid till, även om det räcker bra långt. Nya tekniker, nya trender, nya uppföljningsverktyg med mera, riskerar att bara bli spännande (och dyra) om du inte vet vad du kan få ut av dem. De som säljer in dem har alla argument och fördelar, men har du de rätta frågorna för att få maximal utdelning på din investering i både tid och pengar?

Kommentera