Amerikan söker volontärjobb i skogen

En skogsentreprenör från USA är på jakt efter några månaders jobb i svenska skogen. Hans löneanspråk är modesta - mat och husrum.

Tidigare i somras fick Fredrik Reuter och Torbjörn Johnsen, som driver Skogsforum, ett mejl från Russell Barnes i New England i nordöstra USA. Han hade sålt sin andel i ett skogsföretag och ville resa ut i världen och lära sig mer om hur skogsbruk bedrivs utanför Nordamerikas gränser.

Russell Barnes letar efter en skogsägare, skogsföretagare eller annan aktör som är i behov av arbetskraft i skogen. Han låter meddela att han har erfarenhet av Rottnes skogsmaskiner och stor erfarenhet av både motormanuellt och maskinellt skogsarbete.

Läs mer om Russells intresseanmälan på Skogsforum HÄR.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 08 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste

Herre eller tjänare

Krönika: Hur står det till med din beställarkompetens? I en värld som företagare där många saker tenderar att bli allt mer komplicerade räcker det egna sunda bondförnuftet inte alltid till, även om det räcker bra långt. Nya tekniker, nya trender, nya uppföljningsverktyg med mera, riskerar att bara bli spännande (och dyra) om du inte vet vad du kan få ut av dem. De som säljer in dem har alla argument och fördelar, men har du de rätta frågorna för att få maximal utdelning på din investering i både tid och pengar?

Kommentera