Kronfågel har utsett ny vd

Mats Hedlund blir ny vd för Kronfågel. Från och med 1 september tillträder han posten, samtidigt blir han medlem i koncernledningen för Scandi Standard.

Senast var Mats Hedlund vd för Bygg-Ole och har även 25 års erfarenhet av företag inom Fast Moving Consumer Goods, FMCG-branschen. Nu är han utsedd till vd för Kronfågel. Foto: Scandi Standard

Mats Hedlund har haft ledande befattningar inom Arla Foods, Barilla, L´Oreál och Carlsberg men blir nu alltså vd för Kronfågel.

– Jag är glad över att bli en del av Scandi Standard och ser fram emot att fortsätta utveckla ett redan starkt företag tillsammans med skickliga kollegor i organisationen. Scandi Standards svenska intäkter är i hög tillväxt och jag är övertygad om företagets förmåga att utveckla marginalerna under de kommande åren. Jag är också exalterad över den potential som Kronfågel har, som ett av Sveriges mest kända varumärken, säger Mats Hedlund i ett uttalande till Food Supply.

Den nuvarande vd:n Magnus Lagergren kommer att fortsätta som group business development director på företaget med fokus på mergers and acquisitions, M&A och andra projekt, när Mats Hedlund tillträder.

– Jag är övertygad om att Mats kan utveckla potentialen i vår verksamhet i Sverige. Med hans personliga egenskaper och relevanta erfarenhet tror jag att han är idealiskt positionerad för att leda och stödja teamet i Sverige och ta Kronfågel till nästa nivå. Samtidigt vill jag tacka Magnus för hans värdefulla bidrag hittills, med att bygga ett mycket starkare Kronfågel, säger Leif Bergvall Hansen, vd för Scandi Standard, enligt Food Supply.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste