Lättillgänglig kunskap för bättre juverhälsa

För att göra kunskap om juverhälsa mer lättillgängligt har nu Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) tillsammans med Växa Sverige utformat en ny webbplats, Juverportalen.

Den nya portalen, www.juverportalen.se är framtagen av SVA och Växa Sverige och är finansierad av Jordbruksverket genom den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Foto: Carolina Wahlberg

– Mastit är den vanligaste och mest kostsamma sjukdomen bland Sveriges mjölkkor. Det är därför viktigt att höja den generella kunskapsnivån om mastit och hur sjukdomen förebyggs. Förhoppningen är att Juverportalen ska hjälpa till med detta genom bland annat konkreta tips och råd om hur man lyckas med juverhälsan i mjölkkobesättningen, säger Karin Persson Waller, statsveterinär vid SVA, som har varit med och tagit fram webbplatsen, i ett pressmeddelande.

På webbplatsen www.juverportalen.se finns information om juvrets funktion och juversjukdomar hos mjölkkor, stort fokus på mastit (juverinflammation). Portalen riktar sig såväl till veterinärer, rådgivare och studenter som mjölkproducenter och deras personal.

Portalen syftar till att erbjuda baskunskap men även fördjupningsmaterial för den mer erfarna. All information vilar på vetenskaplig grund och länkar till andra relevanta webbplatser finns angivna.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 augusti 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste