Dansk slaktjätte satsar på veggoburgare

Danish Crown hänger på trenden med vegetariska alternativ och tar fram en växtbaserad burgare. Slaktkoncernen anger att man vill vara och tjäna pengar på en framväxande marknad.

 

Danish Crown ska lansera veggoburgare med rödbetor och ärtor innan året är slut.Foto: Mostphotos


– Innan året är slut så kommer en växtbaserad burgare vara en del av vårt sortiment, säger Finn Klostermann, vd Danish Crown Beef, i ett pressmeddelande.

Pengar att tjäna

Danish Crowns analys av marknaden för växtbaserade produkter visar att den växer och att det finns pengar att tjäna.

– Några av våra kunder vill äta lite mindre kött, och då ska vi kunna leverera produkter som uppfyller deras önskemål, säger Finn Klostermann.

Ingen soja

Danish Crowns veggoburgare ska vara fri från importerad soja och baserad på råvaror som rödbetor eller ärtor.

– Vår produkt ska inte likna de andra på marknaden, den ska vara unik, säger Finn Klostermann. Målet är inte heller att göra en burgare som ska likna kött så mycket som möjligt, utan den ska ha en egen karaktär.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 19 augusti 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Måste jag utveckla mitt företag?

Krönika: Ja! Svaret på frågan i titeln behöver egentligen inte vara längre än så. Orsaken till detta korta svar är att på grund av att världen runt oss hela tiden förändras behöver alla företag utvecklas. Men utveckling behöver ju inte alltid betyda tillväxt eller verksamhetsförändring utan utveckling kan ju innefatta många andra delar. Detta som rationalisering och kostnadseffektivisering, samarbeten, differentiering i val av grödor, specialisering, med mera.  

 

Kommentera