Hallå där Pierre, nygammal redaktör för Skogsaktuellt

För de som inte vet, vem är du? 
– Jag har jobbat som journalist sedan 2001. Uppvuxen på gård i norra Jämtland där pappa bland annat bedrev skogsbruk på egna fastigheten. Min skogliga bildning begränsar sig till ettårig kurs i skogsbruk på naturbruksgymnasiet i Uppsala. Planen var att gå jägmästarutbildningen, men mina betyg räckte inte, så det blev journalistutbildningen i stället.

 

Med nya erfarenheter i bagaget är Pierre Kjellin från och med månadskiftet juli-augusti tillbaka som redaktör för Skogsaktuellt. Foto: Malin Strandli

Vad har du gjort sedan du jobbade här förra gången? 

– 2007 förverkligade jag drömmen om att bli skogsjournalist, då jag fick jobb som reporter på nystartade Skogsaktuellt. 2008 ville familjen till storstan och vi flyttade till Uppsala och jag började jobba på Land Skogsbruk och flera andra skogstitlar inom LRF Media i några år, både som anställd och frilansjournalist. De senaste tre åren har jag jobbat med branschtidningar inom fordonsverkstadsvärlden – en intressant bransch som faktiskt har vissa likheter med skogsbranschen.

Vad känner du att du kan bidra med till redaktionen? 

– Genuin nyfikenhet på allt som händer i skogen, bred bevakning av branschen och politiken och opartisk journalistik – och även underhållande läsning. Min vana trogen kommer jag nog också försöka överraska läsarna med nya perspektiv och annorlunda ämnen och reportage. Jordbruksaktuellt har så länge jag läst tidningen alltid haft affärsnytta och konstruktiv journalistik som ledstjärna, det kommer även jag att ha.

Vad gör du när du inte arbetar? 

– Försöker ta hand om den alltför stora trädgården, och om det blir tid över försöker jag komma ut i skogen så ofta det går. Med lite tur får jag med mig något av mina två barn.

Vad är ditt bästa semestertips? 

– Bila runt i Sverige, Norden och Europa och göra små skogsutflykter där man slår läger. En favorit är att stanna till och bada när man passerar en sjö eller badstrand vid havet som ser inbjudande ut. Ett trevligt minne från sommarens bilresa till Nordnorge var då vi tvingades stanna på vägen hem, då vägen var avstängd medan man flyttade utrustning vid skogsavverkning i en brant sluttning med både motorsåg och vinschutrustning. Det var imponerande att se att det går att ta ned skog där det nästan är för brant för att gå.

 

Pierre Kjellin

Ålder
: 45 år
Utbildning: Ettårig skogsutbildning, journalist vid Göteborgs universitet
Bor: hyr ett hus strax öster om Uppsala
Familj: sambo och två barn

 

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 05 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste