Marknadens mest kompakta 6-cylindriga i ny version

Förra året utökade Österrikiska traktortillverkaren Steyr sin serie ”Profi” med en version med sexcylindrig motor under huven - 6145.

 

Steyr säger sig ha marknadens mest kompakta  6-cylindriga jordbrukstraktorer.Foto: Steyr


Nyligen presenterade Steyr en uppdaterad version av 6145, där en rad förbättringar gjorts. En av dem är en ny 8-stegasd powershift-växellåda med totalt 24 fram- och backväxelsteg fördelade i tre grupper. Det rapporterar tyska tidningen Agrarheute.

Powershift-lådan har också en kick down-funktion för situationer där maxeffekten behövs snabbt, till exempel i körning i branta backar.

Växelgruppernas överlappning gör att föraren enligt Steyr sällan ska behöva växla mellan växelgrupperna. Växelgrupp B ska exempelvis utan problem klara körning i spannet 4,3-18,1 kilometer i timmen.

Steyrs uppdaterade 6145 med sexcylindrig motor, innebär i siffror 6,7 liters cylindervolym och en effekt på 158 hästkrafter, vilka med boostfunktionen blir totalt 175 hästkrafter.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 06 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste

Herre eller tjänare

Krönika: Hur står det till med din beställarkompetens? I en värld som företagare där många saker tenderar att bli allt mer komplicerade räcker det egna sunda bondförnuftet inte alltid till, även om det räcker bra långt. Nya tekniker, nya trender, nya uppföljningsverktyg med mera, riskerar att bara bli spännande (och dyra) om du inte vet vad du kan få ut av dem. De som säljer in dem har alla argument och fördelar, men har du de rätta frågorna för att få maximal utdelning på din investering i både tid och pengar?

Kommentera