Här är generation II av Claas Lexion

Det är dags för andra generationen av Claas Lexion-tröskor att göra entré. Det är närmare bestämt sju olika modeller – sju hybrid- och sex skakartröskor, med motoreffekter från 313 till 790 hästkrafter.

 


Nya Lexion-serien är uppdaterad med nya tröskverk. Några av de tekniska förbättringarna är:

liggande kylpaket placerat direkt bakom motorn. Ett förbättrat luftflöde ska ge ett renare motorrum. Luftfiltret ska inte heller behöva servas lika ofta.

Kraftigare variatorer med nyutvecklad lagring och smörjning.

Driftssäkrare transmission med skonsam inkoppling av alla komponenter och integrerad överbelastningssäkring.

Automatisk varvtalsberoende anpassning av motoreffekten vid delbelastning ska ge 10 procents lägre bränsleförbrukning.

I förarhytten har sätet fått ett nytt armstöd och CEBIS-manöverpanelen har fått en pekskärm med fler integrerade funktioner och högre användarvänlighet – den ska numera vara lika enkel att hantera som den egna smartphonen.

Andra förbättringar invändigt är bättre ljudisolering, mera utrymme för ben och axlar och en förarstol som kan skjutas längre bakåt.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 09 september 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste

Herre eller tjänare

Krönika: Hur står det till med din beställarkompetens? I en värld som företagare där många saker tenderar att bli allt mer komplicerade räcker det egna sunda bondförnuftet inte alltid till, även om det räcker bra långt. Nya tekniker, nya trender, nya uppföljningsverktyg med mera, riskerar att bara bli spännande (och dyra) om du inte vet vad du kan få ut av dem. De som säljer in dem har alla argument och fördelar, men har du de rätta frågorna för att få maximal utdelning på din investering i både tid och pengar?

Kommentera