Statistik - med utmanare i täten

För första gången i år blir John Deere omspurtad av Massey Ferguson, som gör en kraftig vändning från föregående månads femte plats till att leda statistiken.

Noterbart för augusti månad är Massey Ferguson som tar ledningen och John Deere hamnar på andra plats med hela elva inregistreringar emellan. Källa: Stregi Grafik: Malin Strandli

Det totala antalet inregistrerade traktorer över tre ton i augusti landade på 219 stycken, en rejäl ökning från i juli med 67 traktorer. Massey Ferguson leder med 47 inregistrerade traktorer till skillnad från förra månaden då de hade endast 16 inregistreringar.

På andra plats har John Deere halkat ner, med 36 traktorer inregistrerade, och därmed det minsta antalet sedan februari. New Holland ligger på en efterföljande tredje plats med 30 inregistreringar följt av Case IH. Valtra som förra månaden låg på andra platsen, återfinns inte förrän på femte platsen i augusti.

Inregistrerade traktorer inom kategorin övriga fortsätter att öka.

Hittils i år är antalet inregistrerade traktorer 1645 stycken. Källa: Stregi Grafik: Malin Strandli

På totalen hittills i år ligger John Deere kvar i topp med 388 traktorer över 3 ton. I augusti 2018 låg siffran för John Deere på 503. En bit efter kommer Massey Ferguson med 253 och som istället mer än fördubblat inregistreringarna sedan ifjol. Valtra kommer tätt därefter med 243 redovisade inregistreringar, som mer likt John Deere men även de övriga märkena, har tappat nämnvärt från 2018.

Antalet av den totala mängden inregistrerade traktorer över tre ton i augusti månad är 1645 stycken, en minskning från fjolårets 1836 i åttonde månaden.

Andelen inregistrerade traktorer är för månaden störst i spannet 193-247 hästkrafter. Källa: Stregi Grafik: Malin Strandli

När det kommer till fördelning mellan effektklasserna så presenteras flest traktorer, 30 stycken, i klassen 193–247 för augusti följ av 26 stycken inom spannet 124–136 hk. Fyra registreringar återfinns i den största klassen vilket innebär flest för i år.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste