Årets livsmedelspris till Lantmännen Växthus

Under Livsmedelsdagarna i mitten på september delades utmärkelsen Årets Livsmedelspris ut, och vinnarna för året blev Lantmännen Växthus.

Lantmännen Växthus har tilldelats Årets Livsmedelspris. Jakob Söderström, affärsutvecklare på Lantmännen R&D som driver Lantmännens Växthus, tog emot priset tillsammans med företagets forskningsdirektör Mats Larsson. Foto: Lantmännen

Livsmedelspriset delas årligen ut av Livsmedelsföreningen till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och framtida utveckling”.

– Vi är väldigt glada över utmärkelsen. Växthuset har länge varit en viktig del av Lantmännens satsning på forskning och utveckling och det känns fantastiskt att vårt arbete för att ta fram morgondagens innovationer både ger resultat och uppmärksammas, säger Jakob Söderström, affärsutvecklare på Lantmännen R&D som driver Lantmännens Växthus, i ett pressmeddelande.

Lönsamma affärer

Lantmännen Växthus är ett utbildningsprogram som hjälper entreprenörer att utveckla sina innovationer till lönsamma affärer. Under utbildningen bidrar Lantmännen med kunskap och resurser, och entreprenörer både inom och utanför Lantmännen är välkomna att delta. Den senaste Lantmännens Växthus hade tema ”Foodtech” och ”Agtech”, och under nästa omgång som drar igång i mitten på oktober är temat foder.

Har du en ny spännande lösning inom foder eller foderproduktion som du vill utveckla? Fram till den 29 september går det att ansöka till nästa omgång av Lantmännens Växthus. Läs mer och ansök här.

 

Motivering:

”Lantmännen vinner Livsmedelspriset för sitt tidiga och framsynta initiativ – Lantmännens Växthus – ett utbildningsprogram och en mötesplats som banar väg för ökad innovation och samverkan inom hela livsmedelskedjan. Här skapas möjligheter för start-ups och entreprenörer med färska idéer. Med Växthuset visar Lantmännen att man tar innovationer på allvar och ger dem en näringsrik växtplats – från myllan till hyllan.”

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 18 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste