Minskat svinn med fyndlådor för frukt och grönt

Nu kan du köpa en påse med två kilo blandad frukt och grönt från fyndlådor i Willys butiker, en ny satsning för att minska kedjans matsvinn.

Willys inför fyndlådor för frukt och grönsaker i alla sina butiker för att minska matsvinnet. Innehållet i fyndlådorna skulle annars ha sorterats bort och slängts på grund av exempelvis övermognad. Foto: Willys

Påsarna innehåll frukt och grönsaker som i vanliga fall skulle ha sorterats bort och slängts. Det kan vara exempelvis äpplen med någon brun fläck eller morötter som börjat sloka. Konceptet har under sommaren testats i ett 20 tal butiker, och kommer under hösten att införas i alla Willys butiker i landet. Under testperioden har över 30 ton frukt och grönsaker, som annars skulle ha sorterats bort, kunnat säljas tack vare de nya fyndlådorna.

–  Vi har själva blivit överraskade av hur stort kundernas intresse är. Fyndlådorna har försvunnit snabbt från hyllorna, säger Johanna Eurén, kommunikationschef på Willys, i ett pressmeddelande.

Frukt och grönsaker står i idag för största delen av butikernas matsvinn. Willys har satt som mål att halvera sitt matsvinn fram till år 2025, och butikskedjan hoppas att med införandet av de nya fyndlådorna öka chanserna att uppfylla målet.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste