Nytt i toppen hos BM Agri

Den första oktober tar Per-Arne Gustavsson över som ny vd för BM Agri.  

Per-Arne Gustavsson blir ny VD på BM Agri. Foto: BM Agri

Det är ett gemensamt beslut som lett till att Per-Arne, tidigare marknadschef på företaget, får ta över rollen som vd efter nuvarande vd Johan Andersson. Johan kommer fortsätta inom företaget, och kommer utifrån styrelsenivå ha ansvar för strategiska frågor framförallt gällande affärsutveckling och analyser av lantbrukets omvärld. 

– Jag vill jag tacka för förtroendet från ägarna och styrelsen att bli vd för BM Agri. Johan Andersson har introducerat mig på ett mycket bra sätt i BM Agri och jag är glad att Johan kommer att finnas kvar i styrelsen, säger Per-Arne Gustavsson i ett pressmeddelande.

Stort kontaktnät

Per-Arne hoppas att med sina 30 år i branschen kunna bidra med ett stort kontaktnät, både i Sverige och på exportmarknader.

– Jag ser det som en förmån att få leda ett svenskt lantbruksföretag med mycket erfarenhet och sinne för affärer. Min ambition är att dra nytta av min erfarenhet av större bolag samtidigt som vi fortfarande ska vara ett flexibelt företag, med korta beslutsvägar. Vi har starka långsiktiga ägare, vilket skapar arbetsro i bolaget. Målsättningen är att skapa värden för våra kunder, leverantörer, ägare och medarbetare. Vi ska fortsätta att jobba nära marknaden och hoppas att ännu fler lantbrukare vill vara med på vår fortsatta resa, avslutar han.

Effektivt team

Bolagets ordförande Thomas Svensson, även representant för den ena huvudägaren Mellby Gård, är nöjd med omstruktureringen.

– Med denna rockad och ett väl sammansvetsat, effektivt team därtill, är jag övertygad om att BM Agri står bättre rustade än någonsin att möta marknaden och framtiden.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 19 september 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste