Partnerskap för ökad kompetens inom hållbarhet

LRF är en av fyra aktörer som går in som partners i ASAP, en arena som jobbar med att öka kompetensen inom hållbarhet och att utbilda framtidens hållbarhetsledare.

 

LRF Ungdomens ordförande Emilia Astrenius Widerström är LRFs representant i det nya partnerskapet med ASAP, en arena för att utbilda framtida ledare inom hållbarhet.  Foto: Sören Andersson


Förkortningen ASAP står för A Sustainability Acceleration Project och grundades förra året av Miljömärkning Sverige och företaget Sustainergies. Förutom LRF så är det även Svensk Cellolusa AB, Accenture och Stena Recycling som är årets partners. 

Viktigt att vara med

LRF kommer representeras av LRF Ungdomens ordförande Emilia Astrenius Widerström.

– I det gröna näringslivet jobbar vi med våra naturresurser, skog och jord. Klimat- och miljöfrågan och hur vi hållbart tar hand om jorden till nästkommande generationer är kärnan i vår näring. För oss är det viktigt att vara med på hållbarhetsresan tillsammans med framtidens hållbarhetsledare, säger Emilia Astrenius Widerström, i ett pressmeddelande.

Partnerskap behövs

Christian Quarles, kommunikationschef på Miljömärkning Sverige och som ansvarar för Svanen och EU Ecolabel, säger att de är glada att ha med en aktör som LRF som kan representera det gröna näringslivet.

– Sverige behöver fler partnerskap med näringslivet när det gäller utbildning och innovation om vi ska nå målen i Agenda 2030. Det är dags att Sverige ökar takten i omställningen.

ASAP riktar sig till stor del mot studenter och en nyhet för i år är att man kommer göra en campusturné för att träffa studenter på universitet och högskolor runt om i Sverige.

 

ASAP

ASPS står för ”A Sustainability Acceleration Project”

ASAP är en arena för studenter, företag, experter och organisationer att lära av varandra och samarbeta för att påskynda omställningen till ett hållbart samhälle.

Grundades 2018 av Miljömärkning Sverige och företaget Sustainergies. 

ASAP ingår partnerskap med nya relevanta aktörer varje år.

 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste