Hållbarhet i fokus hos SydGrönt

SydGrönt har tagit fram en ny hållbarhetsrapport där man sammanställt hur producentföreningen arbetar för att främja hållbarhet inom mat och klimat. 

 

– Med vår hållbarhetsrapport vill vi berätta om alla de insatser och aktiviteter som SydGrönt gör, både i vardagen och genom olika stora hållbarhetsinvesteringar, säger Sara Berger, vd på SydGrönt. Foto: Madeleine Rapp

Under 2018 satsade SydGrönt bland annat över 25 miljoner kronor på miljöfrämjande insatser och projekt inom odlingsledet. Man startade även upp ett nytt klimatsmart lager och etablerade ett rödbetskokeri på Foodhills i Bjuv. Två investeringar som ger SydGrönt möjligheten att både förlänga säsonger och erbjuda helsvenska produkter under en längre tid på året. 

– Hos oss är kvalité och hållbarhet våra ledord och drivkrafter i det dagliga arbete för vi vet att de beslut vi tar idag har en inverkan på kommande generationer. Det är ett stort ansvar vi inte kan avsäga oss ifrån, säger Sara Berger, vd på SydGrönt, i ett pressmeddelande. 

Ett av syftena med rapporten är att ge mer information till konsumenterna. 

– Vi gör årligen en mängd långsiktigt hållbara investeringar, både på gårdsnivå samt i förädlings- och distributionsledet som sammantaget gör skillnad och bidrar med mervärden för mat och klimat. Det ska vi bli bättre på att berätta på ett konkret och tydligt sätt så att man som konsument kan göra aktiva val som gör skillnad både för sin egen hälsa och för miljön, säger Sara. 

Mer kommunikation

SydGrönt utvecklar, säljer och distribuerar frukt och grönt från cirka 80 odlare i Sverige och enligt Sara kommer föreningen satsa ännu mer på att lyfta fram svenska mervärden. 

– Under hösten kommer vi ha stort fokus i vår kommunikation kring svenska mervärden och vårt mål är att konsumenten ska komma närmare våra odlare och deras verklighet, avslutar Sara.

Läs hållbarhetsrapporten här: q.ja.se/PqzGE

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste