Vem är nästa Vallmästare?

Tävlingen Årets Vallmästare är tillbaka efter ett års uppehåll, och fram till den första november kan du nominera nya kandidater.

Fram till den första november kan du nominera en duktig vallodlare till priset Årets Vallmästare. Foto: Björn Schubert

Tävlingen syftar till att lyfta fram duktiga odlare som under flera år lyckas hålla en jämn och hög kvalitet på sitt vallfoder. Personen ska även ha en tydlig strategi och målsättning med sin odling. Att tävlingen haft ett uppehåll berodde på torkan 2018 och de dåliga odlingsförhållandena runt om i landet.

På vallkonferensen

Priset, som består av bland annat grovfoderprover och rådgivning till ett värde av cirka 7 000 kronor, kommer att delas ut på SLU:s vallkonferens i Uppsala den 4 och 5 februari. Pristagaren får även delta på konferensen.

Tävlingen arrangeras av tidningarna Husdjur och Nötkött tillsammans med Svenska Vallföreningen, SLU och Gård & Djurhälsan. Juryn består av representanter från organisationerna, samt en representant från Växa.

Dags att nominera

Läs mer och nominera dig själv eller någon du känner här. Glöm inte att skicka med kopior på årets analyser, gärna från olika skördar, och helst även några analyser från tidigare år.

 

De fyra senaste vinnarna:

2018 - Per och Tore Larsson, Kårtorp Lantbruk

2017 - Thomas Rappe, Strömsrums gård

2016 - Lasse Larsson, Jon-Jons Lantbruk

2015 - Viktoria Luttu Wahlberg och Henrik Wahlberg

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

”Hold on little girl...”

Krönika: Hon har väl knappast undgått någon, denna lilla flicka som reser med båt och tåg världen över för att göra klimatets röst hörd, Greta. Fint och fantastiskt på många sätt. Hon vill att beslutsfattare i världen ska göra något drastiskt för att stoppa klimatförändringarna som blivit allt påtagligare. Man behöver inte vara agronom, forskare eller hjärnkirurg för att koppla dessa till fossila utsläpp, industrialism och globalisering. Däremot är inte alla överens om vad dessa beslutsfattare bör göra. 

Kommentera