Spanjorerna äter mer griskött

I Spanien stiger konsumtionen av griskött. Ökningen drivs framförallt av det frysta sortimentet.

 

Konsumtionen av griskött ökar i Spanien, och bacon är en av de produkter som spanjorerna äter allt mer.  Foto: Thinkstock

Enligt Global Meats ökade konsumtionen av griskött i Spanien med 0,8 procent under 2018. Ökningen skedde framförallt inom det frysta köttet där konsumtionen ökade med 6,9 procent.

De produkter som ökade mest var bacon samt torkat och/eller rökt kött.

Griskött utgör nu 43 procent av allt kött som konsumeras i Spanien. Ökningen av konsumtionen tros bero på god tillgång på kött, fler produkter samt hur olika varianter av griskött marknadsförs till olika konsumentgrupper.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste