Spanjorerna äter mer griskött

I Spanien stiger konsumtionen av griskött. Ökningen drivs framförallt av det frysta sortimentet.

 

Konsumtionen av griskött ökar i Spanien, och bacon är en av de produkter som spanjorerna äter allt mer.  Foto: Thinkstock

Enligt Global Meats ökade konsumtionen av griskött i Spanien med 0,8 procent under 2018. Ökningen skedde framförallt inom det frysta köttet där konsumtionen ökade med 6,9 procent.

De produkter som ökade mest var bacon samt torkat och/eller rökt kött.

Griskött utgör nu 43 procent av allt kött som konsumeras i Spanien. Ökningen av konsumtionen tros bero på god tillgång på kött, fler produkter samt hur olika varianter av griskött marknadsförs till olika konsumentgrupper.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

”Hold on little girl...”

Krönika: Hon har väl knappast undgått någon, denna lilla flicka som reser med båt och tåg världen över för att göra klimatets röst hörd, Greta. Fint och fantastiskt på många sätt. Hon vill att beslutsfattare i världen ska göra något drastiskt för att stoppa klimatförändringarna som blivit allt påtagligare. Man behöver inte vara agronom, forskare eller hjärnkirurg för att koppla dessa till fossila utsläpp, industrialism och globalisering. Däremot är inte alla överens om vad dessa beslutsfattare bör göra. 

Kommentera