Nyhléns Hugosons utökar i norr

Kött- och charkproducenten Nyhléns Hugosons har investerat i nya lokaler i Skellefteå, och utökar i och med köpet sin verksamhet i området. 

 

Nyhléns Hugosons blir nya ägare till Dagabs gamla lokaler i Skellefteå. Foto: Nyhléns Hugosons

Det är Dagabs, gamla Axfoods, lokaler som företaget köpt. Lokalerna ägdes innan köpet av Skellefteå industrihus, och summan som betalades för lokalerna är ännu hemlig. Åsa Andersson, vd för Skellefteå industrihus, säger till SVT att båda parter är mycket nöjda med affären. 

– Det är en bra affär för Skellefteå kommun. Det betyder ju att Skellefteå har en egen livsmedelsproducent och det tror jag är jätteviktigt ur ett hållbarhetsperspektiv, säger hon.

Nyhléns Hugosons har länge haft som mål att utöka sin verksamhet och har enligt SVT förhandlat med flera norrländska kommuner innan beslutet föll på Skellefteå. Planen är att företaget ska fortsätta växa men det finns idag inga planer på att nyanställa. 

– Över tid finns det potential att utöka verksamheten och då skapas det givetvis fler arbetstillfällen, säger Magnus Nilsson, vd vid Nyhléns Hugosons Chark.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 14 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

”Hold on little girl...”

Krönika: Hon har väl knappast undgått någon, denna lilla flicka som reser med båt och tåg världen över för att göra klimatets röst hörd, Greta. Fint och fantastiskt på många sätt. Hon vill att beslutsfattare i världen ska göra något drastiskt för att stoppa klimatförändringarna som blivit allt påtagligare. Man behöver inte vara agronom, forskare eller hjärnkirurg för att koppla dessa till fossila utsläpp, industrialism och globalisering. Däremot är inte alla överens om vad dessa beslutsfattare bör göra. 

Kommentera