Förlängda utbildningar på SLU

Utbildningarna ska bättre avspegla studenternas kunskaper och färdigheter, menar Regeringen som nu beslutat att förlänga vissa utbildningar på SLU.

Förlängda utbildningar på SLU ska stärka de areella näringarnas utveckling enligt regeringen. Foto: mostphotos

De utbildningar som ändringarna omfattar är agronomexamen på tidigare 270 högskolepoäng som nu ska bli 300 hp, samt hippolog-, trädgårdsingenjörs- och lantmästarexamina som förlängs med ytterligare ett år – från 120 till 180 högskolepoäng.

Enligt landsbygdsminister Jennie Nilsson innebär det goda möjligheter för universitetets framtid.

– Utbildningarna vid SLU är mycket viktiga för de areella näringarnas utveckling i Sverige. Ändringarna som regeringen idag har beslutat om ger SLU goda möjligheter att utveckla sina utbildningar och fortsätta ligga i framkant, säger hon i ett pressmeddelande.
 

Ändringarna ska ge en ökad tydlighet för studenter och framtida arbetsgivare genom att möjliggöra en examen som tydligare avspeglar studenternas färdigheter. Enligt regeringen motsvarar den beslutade förlängningen redan studenternas val idag, då många på dessa utbildningar ofta läst minst så många poäng som man nu förlängt till.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera