Förlängda utbildningar på SLU

Utbildningarna ska bättre avspegla studenternas kunskaper och färdigheter, menar Regeringen som nu beslutat att förlänga vissa utbildningar på SLU.

Förlängda utbildningar på SLU ska stärka de areella näringarnas utveckling enligt regeringen. Foto: mostphotos

De utbildningar som ändringarna omfattar är agronomexamen på tidigare 270 högskolepoäng som nu ska bli 300 hp, samt hippolog-, trädgårdsingenjörs- och lantmästarexamina som förlängs med ytterligare ett år – från 120 till 180 högskolepoäng.

Enligt landsbygdsminister Jennie Nilsson innebär det goda möjligheter för universitetets framtid.

– Utbildningarna vid SLU är mycket viktiga för de areella näringarnas utveckling i Sverige. Ändringarna som regeringen idag har beslutat om ger SLU goda möjligheter att utveckla sina utbildningar och fortsätta ligga i framkant, säger hon i ett pressmeddelande.
 

Ändringarna ska ge en ökad tydlighet för studenter och framtida arbetsgivare genom att möjliggöra en examen som tydligare avspeglar studenternas färdigheter. Enligt regeringen motsvarar den beslutade förlängningen redan studenternas val idag, då många på dessa utbildningar ofta läst minst så många poäng som man nu förlängt till.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera