Delar av jordbrukarstöden utbetalda

Den 18 oktober påbörjade Jordbruksverket delutbetalningarna av vissa jordbrukarstöd för 2019.

I dag kommer den första delutbetalningen av bland annat kompensationsstödet. Foto: Helena H Åkerhielm

Det är delar av kompensationsstödet, ersättningar för ekologisk produktion och även vissa miljöersättningar som myndigheten har börjat betala ut. Totalt ska ungefär 75 procent av de nämnda stöden ha betalas ut, vilket motsvarar ungefär 2,05 miljarder kronor. De kvarstående 25 procenten betalas ut i december tillsammans med övriga jordbrukarstöd sökta 2019. 

– Delutbetalningen sker helt enligt planen för årets utbetalningar och det är en högre andel än tidigare av lantbrukarna som nu får sina pengar i första omgången, säger Patrik Alenfelt, sektionschef på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

Genom att logga in med e-legitimation på Mina Sidor på Jordbruksverkets hemsida kan alla lantbrukare få koll på sina utbetalningar.

 

Delutbetalningen innefattade för de olika stöden:

  • Kompensationsstöd ca 920 miljoner kronor
  • Ersättningar för ekologisk produktion ca 430 miljoner kronor
  • Miljöersättningar ca 700 miljoner kronor

Källa: Jordbruksverket

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 18 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera