Teknik – ett framtidsjobb

Alice Broo läser till Agrotekniker på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara och tror att i takt med lantbrukets utveckling så skapas också nya jobb. 

 

– Jag söker också något där jag kan känna att jag är nöjd efter arbetsdagen eller inspirerad, säger Alice Broo som tycker att utbildningen gjort att hon fått upp ögonen för fler alternativ inom branschen. Foto: privat

Varför vill du jobba inom de gröna näringarna? 

– Det har alltid varit självklart för mig efter att jag har växt upp på en gård och det ligger extra nära hjärtat. För mig känns det som en stor frihet att jobba med djur och ute i det gröna. Visst på vintern när mjölkledningar fryser, ensilaget fryser och det är bara kallt så är det inte jättekul att halka runt med mjölktaxin men i det stora hela trivs jag bäst när jag får vara bland djur och natur med likasinnade.

– De gröna näringarna är ett område där det konstant finns jobb inom, i framtiden tror jag att det kommer finnas många ”nya” jobb inom exempelvis teknik. Lantbruket utvecklas framåt och till följd av detta skapar det också mer jobb, säger Alice. 

Vad söker du hos en framtida arbetsplats, arbetsgivare och medarbetare?

– Hos en framtida arbetsplats vill jag känna mig inkluderad i arbetet, schysta avtal, bra policy samt en värdegrund som passar bra ihop med min egen och ”svar ja” – bra betalt. 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 19 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera