Teknik – ett framtidsjobb

Alice Broo läser till Agrotekniker på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara och tror att i takt med lantbrukets utveckling så skapas också nya jobb. 

 

– Jag söker också något där jag kan känna att jag är nöjd efter arbetsdagen eller inspirerad, säger Alice Broo som tycker att utbildningen gjort att hon fått upp ögonen för fler alternativ inom branschen. Foto: privat

Varför vill du jobba inom de gröna näringarna? 

– Det har alltid varit självklart för mig efter att jag har växt upp på en gård och det ligger extra nära hjärtat. För mig känns det som en stor frihet att jobba med djur och ute i det gröna. Visst på vintern när mjölkledningar fryser, ensilaget fryser och det är bara kallt så är det inte jättekul att halka runt med mjölktaxin men i det stora hela trivs jag bäst när jag får vara bland djur och natur med likasinnade.

– De gröna näringarna är ett område där det konstant finns jobb inom, i framtiden tror jag att det kommer finnas många ”nya” jobb inom exempelvis teknik. Lantbruket utvecklas framåt och till följd av detta skapar det också mer jobb, säger Alice. 

Vad söker du hos en framtida arbetsplats, arbetsgivare och medarbetare?

– Hos en framtida arbetsplats vill jag känna mig inkluderad i arbetet, schysta avtal, bra policy samt en värdegrund som passar bra ihop med min egen och ”svar ja” – bra betalt. 

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 19 oktober 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera