Med goda utsikter efter utbildning

Att utvecklas på arbetsplatsen är av stor vikt och även det som ofta kan brista, menar Therese Åström som läser till Agrotekniker på Biologiska yrkeshögskolan i Skara. 

 

– Jag hoppas att jag kommer vara en arbetsgivare någon dag, men då känner jag inte samma möjligheter, säger Therese Åström som ser att bristande kunskap och intresse inom lantbruk är ett stort problem. Foto: privat

– Jag söker möjligheten att utvecklas och att man får ta ansvar på en arbetsplats. Men också variation i arbetet. Bra betalt och bra villkor förstås, det känns inte alltid lika självklart i de gröna näringarna som det gör i andra branscher, säger Therese. 

Hur tycker du att arbetskraftsförsörjningen ser ut idag? 

– Det känns som att det finns massor av möjligheter som arbetstagare. Det finns alltid jobb att söka. Men det som gör att man inte vill fortsätta på en arbetsplats kan nog ofta ligga i att det inte finns så mycket utvecklingsmöjligheter, eller att intresset växer så man vill se fler platser eller läsa vidare. Jag har goda utsikter efter utbildningen. De som tog examen i maj har fått väldigt bra jobb med stora utvecklingsmöjligheter, som säljare, rådgivare och förmän till exempel. 

Varför vill du jobba inom de gröna näringarna?

– Det som lockar med de gröna näringarna är variationen i arbetet, närheten till naturen och att man verkligen gör något vettigt. Äta bör man så att säga! 

– Sedan finns det oändligt att lära sig. Och resultatet av ens arbete är så himla tydligt, vilket gör det roligt att hela tiden prova nya vägar till bättre resultat.

 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 19 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera