Nu kan lantbrukare ansöka om lån digitalt

Satsning på specialutformade digitala lösningar öppnar nu upp möjligheterna för låneansökningar digitalt för jord- och skogsbrukskunder. Landshypotek bank är först med erbjudandet.

Landshypotek Bank är först med digital låneansökan för jord - och skogsbrukskunder. – Vi bygger upp fler vägar för många fler kunder. Vi utvecklas och har kvar den lokala närvaron och det personliga i kontakten, säger Johan Asklund, affärschef på Landshypotek Bank. Foto: Mostphotos 

Möjligheten för digitala tjänster gällande bolån och att starta sparande finns redan hos bankerna idag, men för jord- och skogsbruket har ingen bank hittills erbjudit digitala låneansökningar. Nu finns även möjligheten för kunder som bor på eller driver företag utifrån en lantbruksfastighet att ansöka om lån digitalt. 

Enligt Johan Asklund, affärschef på Landshypotek Bank, innebär verktyget en förenklad tillvaro för bankkunder inom jord och skog.

– Med den här nya vägen in till banken kan kunderna närsomhelst på dygnet, 365 dagar om året göra en låneansökan, säger han i ett pressmeddelande och tillägger att de precis som innan kommer finnas tillgängliga både lokalt och på telefon.

Enkelt och snabbt

Den nya digitala ansökan som ska möta kundernas behov och önskemål kring enkelhet, snabbhet och funktionalitet har testats under en öppen provperiod. Perioden har inneburit att tjänsten öppnat i mindre skala och banken har med återkoppling från kunderna gjort löpande förbättringar.

Och tjänsten har redan fått stort intresse, enligt Landshypotek Bank, med digitala låneansökningar som inkommit på snart 500 miljoner kronor.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 21 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste