Bala Agri igång med tillverkningen av Vretens skogsvagnar

Förra sommaren köpte Bala Agri skogsvagnstillverkaren Vretens konkursbo. Nu är man igång med produktionen av Vretens vagnar i de egna lokalerna.

Vretens skogsvagnar. Foto: Bala Agri

I april 2018 försattes Skövdeföretaget Vreten i konkurs. Kort därefter lade traktorvagnstillverkaren Bala Agri ett bud på konkursboet.

– Vretens produkter kompletterar Balas på ett optimalt sätt. Vi kommer att vårda Vretens varumärke som har anor sedan 1870, sade Inge Karlsson, Balas ägare och styrelseordförande, i en kommentar till media i samband med förvärvet.

Bala Agri har flyttat all tillverkning av Vretens produkter från orten Vreten utanfr Skövde till sin egen anläggning i Nossebro några mil västerut. I dagarna har man också kommit igång med fullskalig tillverkning av Vretens skogsvagnar, vilka alltså fortsatt säljs under Vretens varumärke.

– Vi har valt att starta med de mest säljande modellerna i första läget och fokusera på att få till en rationell produktion på dessa. Fler modeller kommer succesivt startas igång. Stor möda har lagts på att säkerställa svetskvalitén och effektiva produktionsflöden. Idag svetsar vi mycket av delarna i svetsrobot och går mer och mer i från manuell svetsning, berättar Bala Agris vd Kristian Jonsson.

Vretens vägsladdar, travebanesladdar och energiklippar har Bala Agri haft i full produktion sedan hösten 2018 och man har under 2019 nått upp till 35 procents marknadsandel.

Läs även: Bala Agri köper Vreten

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 30 oktober 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste