Med framgång och dubblering

Förra året registrerades endast tre traktorer av märket Lovol (504) in i Sverige, i år har det kinesiska märket som gjort en snabb resa på kort tid ökat stort. 

 

Vi har haft stor framgång på den svenska och norska marknaden, berättar Per Rotzius på Kellfri. Foto: Kellfri 


Under perioden januari – september 2019 har märket Lovol (504) haft en ökad efterfrågan och registrerat in hela 31 traktorer. En markant ökning för traktormärket som tidigare befunnit sig bland de mindre i Sverige. 

Enligt Per Rotzius marknadschef på Kellfri, som är återförsäljare av Lovol i Sverige, beror uppgången på en tillräcklig marknadsnisch. 

– Vi har haft stor framgång med alla våra modeller av Lovol. Vi har hittat en nisch för de som behöver en mindre, men ändå tillräckligt kraftfull traktor för till exempel balhantering och grönyteskötsel till ett konkurrenskraftigt pris.

Lovol Foton är ett kinesiskt företag som tillverkar traktorer, lantbruks- och entreprenadmaskiner, motorer och transmissioner. Kellfri står som den enda återförsäljaren av Lovol i Norden.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 november 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Senaste

Vår bransch behöver ett marknadslyft och en positiv säljångest

Krönika: Konsumenten köper inte svenskt och lokalproducerat av barmhärtighetsskäl, man köper det för att man förstår och gillar det. Men, kostar det mycket mer, då är det inte så säkert att den svenska varan åker ner i korgen ändå. Trots att man kanske har råd. Det läggs mycket mindre pengar på mat idag än för 50 år sedan. Här kommer behovet av försäljning, förhandlingsförmåga och ett generellt marknadslyft i branschen in.

Kommentera