Snart dags för Agritechnica

Den tionde november slår Agritechnica upp portarna för i år, och med över 2 000 utställare finns det mycket att både se och göra på mässan. Över 400 000 personer brukar besöka mässan, och Jordbruksaktuellt har pratat med tre personer som ska dit om vad se ser mest fram emot. 

Caption

Första besöket på mässan

Emil Johnson ska åka till Agritechnica med sina kollegor på Trollenäs Gård.
 Foto: Privat

Emil Johnson är 21 år gammal och jobbar som maskinförare på Trollenäs Gård i Skåne. Årets resa blir första gången Emil besöker mässan i Hannover. 

Vilka ska du åka med? 

– Det är med mina kollegor, vi åker med en resa som Swedish Agro anordnar. Vi åker på söndagen och hem på onsdagen tror jag. 

Vad ser du mest fram emot? 

– Jag har aldrig varit där så det ska bli kul att se mässan, det sägs ju vara ganska stort. Min kollega sa att det finns massor med specialgrejer som man inte trodde fanns eller behövdes, säger Emil och fortsätter: 

– Men framförallt ska det bli kul att se alla nyheter, och sen ska det bli kul att resa och hänga med kollegorna utanför jobbet! 

Ska du kolla på nått speciellt? 

– Jag har inte riktigt hunnit tänka på det än, men det är väl framförallt nyheterna från maskinföretagen som ska bli kul att se. 

Oscar Einarsson ska åka ner till Agritechnica tillsammans några kompisar. Foto: Privat

”Prioritera det du vill se”

Oscar Einarsson, 23 år, driver gården Ängarna utanför Askersund tillsammans med sin pappa och ska åka ner till Tyskland tillsammans med kompisar. 

Vilka åker du med? 

– Det är en av mina kompisar som styrt ihop en resa, så vi blir ett gäng på typ 20 personer som åker ner tillsammans. 

Vad ser du mest fram emot? 

– Det jag ser mest fram emot är att se lite nyheter och se lite vad som händer på maskinmarknaden. Sen även att se det lite som en semester.

Ska du kolla på nått speciellt? 

– Nej det är inget speciellt, inget jag tänkt att köpa. Med det finns alltid nyheter att kolla på som kan vara aktuella för framtiden. 

Har du varit där förut? Har du något tips till andra som ska dit? 

– Jag har varit där en gång förut, för cirka tre eller fyra år sedan. Det är mycket folk, god mat och mycket att titta på, säger Oscar och fortsätter: 

– Prioritera det du vill se, och avsätt tid till det först och främst. Sen får man ta det som blir över efteråt. 

Daniel Carlsson åker på företagsresa till mässan, och ser fram emot att spana in nyheter på marknaden. Foto: Privat

Missa inte appen

Daniel Carlsson jobbar som säljare på Axima i Veddige, och ska åka med företaget till Agritechnica. Det är Daniels femte besök på mässan och han tipsar alla som ska dit om att ladda ner mässans egen app.  

 

Från Axima och Axima Häggbergs har de fyllt fyra bussar som åker ner tillsammans. 

– Det mesta är kunder, men sen åker några av oss säljare och några GPS-ansvariga med också. Vi är säkert runt 160 personer, så det är kul! 

Tips på nyheter

Daniel ger tips om nyheter som kan vara kul att spana in hos några av Aximas leverantörer.

– New Holland visar bland annat upp en ny T8 Genesis, med ny hytt och ny körterminal. De kommer också visa upp en ny tröskcylinder som heter Ultra Flow och det nya knytsystemet för storbalspressar, Loop Master. 

Daniel tipsar även om att besöka CNH:s monter, och deras nyhet AGxtend. 

– Det är mekanisk ogräsbekämpning, som genom elektricitet bränner bort ogräset. Det är ju lite aktuellt nu när de börjar prata om förbud av glyfosat och sådär, så det kan vara lite kul tänker jag! 

En annan monter som Daniel tycker är värd ett besök är Pöttinger. 

– De har ju varit ganska på offensiven för rundbalspressar i Sverige, vilket de kommer visa upp på mässan. Så det tycker jag också man ska spana in! 

Att ladda ner Agritechnica-appen är enligt Daniel i stort sett ett måste. 

– Den är kanon, då har du mässprogram i telefonen och den funkar utan wifi! I den kan du trycka på alla hallar för att kolla var olika grejer finns. 

Daniel rekommenderar att äta minst en måltid i den stora Münchenhallen. 

– De har väl ungefär 4 000 sittplatser och serverar ölstop och spelar ompa-pompa-musik. Det är ett hett tips att gå dit och käka middag eller lunch. 

Vad ser du mest fram emot? 

– Det ska bli kul att åka tillsammans med kunder, att få umgås under lite avslappnade former, säger han och fortsätter: 

– Sen är det alltid kul att spana in nyheter, och det är väl ingen hemlighet att det är kul att se lite vad konkurrenterna har för sig. Det är en kul mässa och det finns mycket svensk personal i nästan alla montrar som är kul att prata med. 
 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades söndag den 10 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste