Ny storbalspress från Case IH

Ny pickup, drivlina, densitetssystem och knytteknik ger ökad baldensitet i den nya pressen. 

Lantbrukare och maskinstationer som vill packa mer material i varje bal för att reducera hanteringsbehov och transportkostnader kan dra fördel av den senaste modellen som lagts till i toppen av Case IH:s LB 4 XL serie storbalspressar för 2020. Med genomgående nya konstruktioner och komponenter kan LB436 HD skapa balar med upp till 22 % högre densitet än modellen LB434 XL, som producerar samma balstorlek på 120 x 90 cm och bibehålls i serien.

Case IH storbalspress LB436 HD. Foto: Isabella Odmark

Till egenskaperna som är unika för LB436 HD hör en ny huvudväxellåda och en mittplacerad växellåda med skydd mot överbelastning av växellådan för hög kraftöverföring och säkerhet i drivlinan. Dessutom har ett nytt och innovativt knytsystem konstruerats för att främja produktiviteten och samtidigt eliminera skräp på fältet och i balar. LB436 HD är helt kompatibel med ISOBUS Klass 3, vilket innebär att den inte endast kan styras från en ISOBUS-skärm i traktorhytten, utan pressen kan också styra traktorns åtgärder, t.ex. att öka hastigheten framåt i områden med lätta slåttersträngar, för att automatiskt främja arbetshastigheten.

En ny knytare med slingknut ger inte enbart en ökad styrka på upp till 30 % enligt trådtillverkaren TAMA, vilket resulterar i högre pressningseffektivitet och produktivitet, utan gör också att väl knutna balar med standarddensitet kan skapas med billigare garn, eller också kan högre densiteter erhållas med standardgarn.

 

Artikeln publicerades söndag den 10 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste