Fazer gör mångmiljonsatsning i Lidköping

Fazer storsatsar på havre. Kapaciteten ska byggas ut både i Sverige och Finland. Satsningen är en del i Fazers ambition att bli den ledande aktören på växtbaserad mat i norra Europa.

– Fazer vill fortsätta att växa i norra Europa och mer än så. Dagens medvetna konsumenter 

Mats Liedholm, vd Fazer Sverige
Foto: Fazer Group

värdesätter både bekvämlighet och välmående och Fazers tillväxt baseras på djupa konsumentinsikter som vi omsätter till innovativa produkter och positiva matupplevelser. Havre är ett superlivsmedel som har framgång världen över. Med vår expertis inom havre tar Fazer nu verksamheten till nästa steg, säger Mats Liedholm, vd, Fazer Sverige. 

160 miljoner i Lidköping

Fazer kommer totalt att investera ca 320 miljoner SEK i kvarnverksamheten, varav ca 160 miljoner SEK i Lidköping, och därmed fördubbla havrekapaciteten i både Lidköping och i Lahti, Finland. Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna strategiska investering vill Fazer bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa.

Ett helt nytt kvarntorn byggs vid respektive kvarn, en utbyggnad som fördubblar kvarnarnas nuvarande havrekapacitet. När tillbyggnaderna är klara kommer Fazer att vara nummer ett inom havre i Norden och en av de ledande aktörerna i Europa.  

– Expertis inom havrerelaterad kvarnverksamhet, forskning och utveckling kommer i framtiden att spela en ännu viktigare roll för att vi ska våra strategiska mål. Fördubbling av kapaciteten i båda kvarnarna kommer även att kunna skapa nya arbetstillfällen. Efterfrågan ökar snabbt på näringsrik växtbaserad mat, tillverkad av lokalt producerade råvaror, fortsätter Mats. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 november 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste