Årets Djurskötare har passion för korna

Nu har priserna Årets Djurskötare och Ungdomsdiplomet 2019 delats ut, och vinnare blev Jan Eriksson och Jenny Sjöström.  

Priset Årets Djurskötare gick till ladugårdsförmannen Jan Eriksson på Skråmered och Årets Ungdomsdiplom till Jenny Sjöström från Hov. Foto: Linda Grimstedt och Elin Bergström

Det var ladugårdsförmannen Jan Eriksson på Skråmered utanför Laholm i Halland som tog hem priset Årets Djurskötare 2019 med motiveringen:

”Årets djurskötare 2019 är erfaren och kunnig, högt uppskattad av både nuvarande och tidigare arbetsgivare. Med noggrannhet och stort intresse arbetar han med att ständigt utveckla och förbättra produktionens alla delar på gården Skråmered. Inga detaljer är för små för att lämnas åt slumpen. Resultaten visar sig i form av idel gröna gubbar i Signaler Djurvälfärd och en mycket låg djurhälsokostnad i besättningen.”

Ungdomsdiplom till norr

Årets ungdomsdiplom gick till Jenny Sjöström, som jobbar som djurskötare på Hov utanför Sundsvall. Jenny får årets ungdomsdiplom med motiveringen: 

”Mottagaren av Årets ungdomsdiplom 2019 har snabbt kommit in i arbetet på Hov. Med omsorg om djuren gör hon det lilla extra varje dag. Hon tar till sig ny kunskap, axlar stort ansvar och vill ständigt utveckla sig. Som en följd av det bör hon nyligen ha blivit ”mormor” till sin första kalv. Hon är också en stark länk mellan generationerna och en viktig kugge i arbetsgruppen.”

Priset Årets Djurskötare och Ungdomsdiplomet

Priset Årets Djurskötare delas ut av Tidningen Husdjur tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund. Tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd delas även Ungdomsdiplomet ut. Priserna som delas ut årligen ska uppmärksamma och uppmuntra duktiga djurskötare.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 november 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste