Lantmännen Maskin får ny vd

Den nionde december lämnar Bengt Alestig över posten som vd för Lantmännen Maskin.

Leif Thorwaldsson kommer ta över rollen som ny vd för Lantmännen Maskin. Foto: Lantmännen

Det är Leif Thorwaldsson som kommer ta över rollen som ny vd.

– Lantmännen Maskin är ett tongivande företag som verkar i en mycket spännande och utmanande bransch. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetare och kunder utveckla bolaget och driva verksamheten till hållbar tillväxt och lönsamhet, säger Leif i ett pressmeddelande.

Bred erfarenhet

Leif har tidigare bland annat varit senior advisor på Altor Equity och vd för Ålö AB.

– Jag är glad att kunna välkomna Leif som ny vd till Lantmännen Maskin. Leif har stor erfarenhet av vår bransch och av att leda stora organisationer genom förändringsprocesser, vilket vi behöver för att framgångsrikt genomföra de förändringsprojekt vi bedriver inom Lantmännen Maskin, säger Elisabeth Ringdahl, chef för division Lantbruk.

Vända resultat

Enligt Elisabeth var Bengts uppdrag som vd att vända Lantmännen Maskins resultat, något som han har lyckats med genom ett antal förändringsprojekt.

– Nu behöver vi skapa långsiktig lönsamhet i bolaget och vi är överens med Bengt om att han lämnar sitt uppdrag, säger Elisabeth Ringdahl.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera