Två nya tungviktare

Weidemann utökar sin tyngsta serie med två nya modeller. En hjullastare och en teleskophjullastare som kan fås med steglös och hydrostatisk drivning.

Weidemann 9580T med upp till 18 tons släpvagnslast. Foto: Weidemann

I maskinerna, med modellbeteckning 9580 respektive 9580T sitter som standard en 156 hk motor från Deutz. Hydraulpumpen ger ett flöde på 180 l/minut. Lyfthöjden är 4,26 m för standardmaskinen och utökas till 5,48 m på teleskophjullastaren. Den steglösa växellådan ger kontinuerlig acceleration från 0 till 40 km/h kan förses med en effektboost som ger 25% högre skjutkraft vid till exempel siloarbeten.

Weidemann framhäver också 90-seriens kompakta mått och goda komfort och ergonomi. Med tillåten släpvagnsvikt på upp till 18 ton lämpar sig maskinerna väl för till exempel halmhantering.

Torgil Folger
torgil@ja.se • 0708-52 05 01

 

Artikeln publicerades torsdag den 12 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vart tog sunt förnuft vägen?

Krönika: Man funderar en hel del vid flyghavresökandets långa dagar, promenerandes på fälten. Förnöjsamhet råder över grödornas tillstånd just i år, det ser bra ut så här långt. Det räcker ju inte för att nå framgång, men det ger förnöjsamhet just för stunden. Vi måste ha bättre villkor för näringen, tjäna mer pengar för att kunna göra nödvändiga investeringar och generationsväxla. Vad är det egentligen som går trögt, vad behöver förbättras och vad är den svenska modellen? 

 

Kommentera