Enkel snabbkoppling för tredje funktion

Robust och kostnadsoptimerat system för att byta redskap med tredje funktion utan att lämna förarplatsen.

Automatisk inkoppling av tredje funktion med ECS. Foto: Weidemann

Ett olycksdrabbat moment vid arbete med kompakt- och hjullastare är på- och avstigning vid till- och frånkoppling av redskap. För att minimera risker och för ökad effektivitet har Weidemann utvecklat ett system som är integrerat med den hydrauliska redskapslåsningen och automatiskt kopplar till lastarens tredje funktion på redskapet. Enligt Weidemann kan större delen av alla frontlastarredskap med tilläggsfunktion drivas med endast en tredje krets och man har därför sett möjligheten att göra just denna tillkoppling så säker och effektiv som möjligt.

Systemet, som går under namnet Easy Coupler System (ECS) finns som tillval på flera modeller av Weidemanns Hoftrac och för teleskoplastaren T4512. På redskapssidan finns inledningsvis krokodilgrep, klämskopa och 4-i-1 skopa.

Torgil Folger
torgil@ja.se • 0708-52 05 01

 

 

Artikeln publicerades fredag den 13 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vart tog sunt förnuft vägen?

Krönika: Man funderar en hel del vid flyghavresökandets långa dagar, promenerandes på fälten. Förnöjsamhet råder över grödornas tillstånd just i år, det ser bra ut så här långt. Det räcker ju inte för att nå framgång, men det ger förnöjsamhet just för stunden. Vi måste ha bättre villkor för näringen, tjäna mer pengar för att kunna göra nödvändiga investeringar och generationsväxla. Vad är det egentligen som går trögt, vad behöver förbättras och vad är den svenska modellen? 

 

Kommentera