Ålö får ny ägare

I dag har Ålös huvudägare, Altor Fund III, tillsammans med Fort Knox Förvaring AB och Management Investors beslutat att avyttra Ålö till JOST Werke GMBH.

Niklas Åström, vd för Ålö. Foto: Ålö

JOST är en av världens ledande leverantör av system till last- och släpindustrin.

– Vi är glada över att ha hittat ett utmärkt nytt hem för Ålö. JOST har goda möjligheter att stödja Ålö när det gäller att utveckla sina många viktiga OEM-relationer och en global plattform inom tillverkning som både kommer att öppna nya marknader och ge stordriftsfördelar, säger Bengt Maunsbach, partner på Altor Equity Partners, i ett pressmeddelande.

Starkare än någonsin

Ålö Holding AB är i dag en av världens ledande leverantörer inom jordbruksmaskiner, och tillverkar bland annat frontlastare och andra redskap. Dessa säljs under varumärket Quicke samt i samarbete med OEM-tillverkare. Ålö har i dag produktionsanläggningar i Sverige, USA, Kina och Frankrike.

– Ålö står starkare än någonsin idag. Vi har under de senaste åren utvecklat och lanserat banbrytande nya produkter som Q-seriens premiumlastare och Q-Companion digitala styrsystem. Tillsammans med vårt ledande erbjudande av redskap, delar och service har detta gjort det möjligt för Ålö att växa med både våra OEM-partners och på återförsäljarmarknaden, säger Niklas Åström, vd för Ålö.

Bra tillägg

Joachim Dürr, vd för JOST, säger att man på JOST är glada över att få lägga till Ålö i deras portfölj av ledande industrivarumärken.

– Vi ser fram emot att arbeta med Ålös starka ledningsteam och hjälpa Ålö att fortsätta växa.

Fakta: OEM

OEM står för Original Equipment Manufacturer, ett företag som tillverkar en slutprodukt som säljs under ett annat varumärke.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 13 december 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste