Det senaste dygnets nyhetsrubriker

Ny möjlighet till handel med oskördad vara

För ett par år sedan startade Skira en site för oberoende spannmålshandel. Nu tar företaget nästa steg och lägger till handel med oskördad vara i sin portfölj. 

Läs mer
Gruvavfall förädlas till mineralgödsel

Nu görs ett nytt försök med en anläggning för att utvinna mineralet apatit från gruvavfall inom ramen av ReeMAP-projektet. Enligt LKAB skulle det kunna täcka det svenska lantbrukets årliga behov av fosfor fem gånger om.

Läs mer
Stark inledning på året för Lantmännen

Lantmännen visar upp ett bra resultat för årets första tertial. Resultatet uppgår, efter finansiella poster, till 447 MSEK, vilket är en uppgång jämfört med 335 MSEK för samma period förra året.

Läs mer
Värdefull ängsflora på gamla vägkanter

Under de senaste 200 åren har det skett en minskning av andelen naturbetesmark och äng, vilket har en negativ påverkan på arter som behöver ett öppet landskap. Enligt en ny studie från SLU och Stockholms Universitet är vägkanter, speciellt vid äldre vägar, en viktig miljö för dessa arter.  

Läs mer
Mångsidig och lätt frontlastare

John Deere intro­ducerar den helt nya M-serien som är specifikt framtagen för kunder som behöver en mångsidig och lätt frontlastare. 

 

Läs mer
Stor okunskap om brödets klimatnytta

Trots att allt fler svenskar väljer att äta vegetarisk kost av klimatskäl är det knappt 40 procent av svenskarna som tänker på att bröd är en naturlig del av en vegetarisk kost. Det visar en ny undersökning.

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste