Kalender

Läs även kalendern i Jordbruksaktuellt!

Tipsa om evenemang här!

Denna vecka Denna månad Detta år Kommande evenemang

<<   >>  << 2020 >>
 måntisonstorfrelörsön
14
30
31
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
1
2
3

mån 16 mars - ons 15 april

Distanskursen Marknadsinriktad nötköttsproduktion

måndag 16 mars

Är du intresserad av en distanskurs i marknadsinriktad nötköttsproduktion?

ons 01 april - ons 01 april

Ljusa framtidsutsikter för halländsk mjölk

onsdag 1 april

Möte om vi möter tuff konkurrens på en växande global marknad. 

ons 15 april - ons 15 april

Hästar, hälsa och landsbygdsutveckling

onsdag 15 april

OM DJUR- OCH NATURUNDERSTÖDDA INSATSER SOM AFFÄRSMÖJLIGHET

ons 15 april - ons 15 april

Webbinarium: Så kan mindre leverantörer göra affärer med ICA

onsdag 15 april

ICA och Matlust bjuder in till webbinarium där du som mindre leverantör får veta mer om hur du kan göra affärer med ICA. 

ons 15 april - ons 15 april

Minska förlusterna vid ensilering

onsdag 15 april

Länsstyrelsen tillsammans med Växa bjuder in till en digital föreläsning med Rolf Spörndly från Sveriges lantbruksuniversitet.

lör 18 april - lör 18 april

Gårdsauktion i Kromhult

lördag 18 april

Välkommen på Gårdsauktion

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Öppna dörren för framtiden

Krönika: Medelåldern på svenska bönder är hög. Nästan 40 procent av jordbruksföretagarna är över 65 år enligt siffror från SCB. Andelen äldre företagare ökar medan det totala antalet företagare minskar. Just här i norra Sverige blir det så tydligt när en bonde försvinner från en by för helt plötsligt kan det börja bli många mil mellan gårdarna. Antalet betande mular sjunker och vi står mer ensamma än någonsin, på flera sätt. Husen på gårdarna är lågt värderade, man väljer att bara stänga ladugårdsdörren när skulderna är betalda, bo kvar (eller ha kvar som ett sommarställe) och marken läggs i träda och putsas varje år. Den jordbrukspolitik som drivit den utveckling vi sett sista halvseklet, är en stor del av vad som står i vägen för framtidens möjligheter till en svensk livsmedelsproduktion.

 

Kommentera