Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Robust smartphone som inte kostar skjortan

Företaget RugGear med säte i Hongkong har tagit fram en ny IP68-klassad smartphone som har ett listpris på motsvarande cirka 2 000 kronor inklusive moms.

Läs mer
 
Australien tar krafttag mot vildsvin

Med vildsvinsstammar på upp till 170 djur per 100 hektar beslutade myndigheter om en storskalig jakt. Närmare 5 000 vildsvin har hittills skjutits på 750 000 hektar i västra New South Wales.

Läs mer
 
Nytt projekt ska undersöka hot mot lantbrukare

”Kritik, kriminalitet och hot mot svensk djurproduktion - lantbruksföretagarnas perspektiv”, är ett nytt projekt som beviljats tre miljoner av Stiftelsen Svensk Lantbruksforskning. Bakom projektet står SLU Alnarp, KTH och LRF.

Läs mer
 
Firade 4 000 hektar hackad majs med champagne i snöstorm

Oscar Ivansson är van att arbeta utomlands. För fjärde året i rad har han varit och jobbat säsong på en gård i Kanada. Och nästa år åker han tillbaka igen.

 

Läs mer
 
Moving Floor för gris redo för marknaden

Efter många års grundligt utvecklingsarbete är Moving Floors grisbox klar, och intresset är redan stort. 

 

Läs mer
 
Staffare och Kramp samarbetar kring nytt försäljningskoncept

Staffare i Skellefteå blir först ut i Sverige med en så kallad shop-in-shop för Kramps produkter. Detta startar i samband med att företagets nya anläggning inivgs den 11-12 januari nästa år. 

Läs mer
 
Kompakta italienare för gårdsbruk

Italienska Same som ingår i Same Deutz-Fahr gruppen (SDF) lanserade en ny serie kompakttraktorer i samband med lantbruksmässan Eima i Bologna i november. Modellserien heter Durado Natural och finns med effekter på mellan 65–97 hästkrafter.

Läs mer
 
Dispenser för vårutsäde – en ödesfråga

Lantmännen beskriver läget för utsäde inför 2019 som bekymmersamt. Men om sökta dispenser för spannmålsarealer godkänns av EU ser det betydligt bättre ut.

 

Läs mer
 
LRF positiva till beslut för minskade betesskador

Skador av vilt på både skog och lantbruksgrödor är ett ökande problem för landets skogsägare och lantbrukare. LRF ser därför positivt på Skogsstyrelsens och Naturvårdsverkets gemensamma beslut om att betesskadorna måste minska.  

Läs mer
 
Stort intresse för Gårdsfisks framtidsplaner

Gårdsfisk vill hitta kontraktsuppfödare av fisk som kan ingå i deras organisation. Ambitionen är redan hög och långsiktig, men intresset är så stort att de själva funderar på att höja målsättningen ytterligare.

 

Läs mer

Senaste