Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Stordragaren fick ner harven på djupet

1700 hektar växtodling krävde en stordragare. När danska lantbruksföretaget Agrifos hade tagit sin nya Claas Xerion i bruk kunde de plötsligt börja utnyttja sin djupharv fullt ut.

Läs mer
 
Stryp blodflödet

Vi i jordbruket är GP, Göteborgs-Posten, ett stort tack skyldiga. Genom en fin granskning av djurrättsaktivismen har de satt ljuset på den helt orimliga möjlighet det svenska samhället ger en liten klick livsstilskriminella, att förstöra livet för hederliga företagare och deras anhöriga.

Läs mer
 
Tar sig an det omöjliga

Med en passion för trasig elektronik och problemlösning som drivkraft ger sig Rikard Bosnjakovic på problem som många anser inte går att lösa. Den senaste tiden har det blivit fler och fler uppdrag från lantbruket. 

 

Läs mer
 
Framtidstro hos ekologiska lantbrukare

Enligt Ekologiska Lantbruksbarometern 2020 planerar 37 procent av de tillfrågade ekologiska lantbrukarna att göra betydande investeringar de kommande tre åren. Många satsar även på försäljning direkt till konsument.  

Läs mer
 
Gudmundsgården – en liten gård med stor verksamhet

Sabine och Ralf Tebaay driver Gudmundsgården utanför halländska Slöinge med 20 hektar mark och 16 anställda.
– Vi är Hallands minsta levande gård. Det finns ingen annan självförsörjande gård med mindre hektarantal. Samtidigt är vi en av de största arbetsgivarna inom lantbruk i Halland med flest anställda per hektar. Nästan som i Kina, säger Ralf Tebaay och skrattar.

 

Läs mer
 
Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Läs mer
 
Nu går vi in i skördemarknaden

Tröskorna har börjat att rulla i spannmålsfälten på norra halvklotet, skörd 2020 har inletts. I samband med att vi går över till notering för den nya skörden sker en del justeringar.

 

Läs mer
 
Tysk minister vill införa djurvälfärdsskatt

Tysklands livsmedels och jordbruksminister, Julia Klöckner, vill inför en djurvälfärdsskatt på kött. Kött ska inte få säljas till underpris i Tyskland.

 

Läs mer
 
EU sänker skördeprognos

EU-kommissionen sänker återigen sin prognos för veteproduktionen inom unionen. Även produktionsprognosen för raps sänks medan majs höjs.

 

Läs mer
 
Ny strängläggare från Krone

Krone presenterar nya strängläggaren Swadro TC 1250 med fyra rotorer och fokus på enkelhet och användarbarhet.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste