Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Jägare chockade efter helikopterinsats

En grupp jägare i Dalarna som vistades vid en jaktstuga för att placera ut saltstenar överraskades under helgen av en polisinsats med helikopter och beväpnade poliser på snöskoter. Insatsen beskrivs av jägarna som brysk och polisen är förtegen om händelsen.

Läs mer
 
Lantmännen Maskin satsar utan MF

Lantmännen Maskin har tidigare varit svensk importör för alla tre Agco-märken Fendt, Valtra och Massey Ferguson. Nu har man kommit överens med Agco om att gå skilda vägar från och med den 1 april i år när det gäller Massey Ferguson.

Läs mer
 
Här är John Deeres nya värstingar

John Deere lanserar nu sina nya modeller för 2021 i 9R-serien, med effekter på upp till 691 hästkrafter. Traktorerna finns både med hjul och band i olika utföranden.

Läs mer
 
Kunskapsnav ska förena forskning och lantbruk

Stärka konkurrenskraften på svenska djurgårdar och minska glappet mellan forskning och lantbrukare. Det är målet när Jordbruksverket nu föreslår att ett nationellt kunskapsnav för svensk animalieproduktion inrättas under ledning av forskningsinstitutet RISE.

Läs mer
 
”Än så länge får vi hålla fokus på plan A, men snegla mot plan B såklart”

Huruvida sommarens mässor, med Borgeby Fältdagar i spetsen kan gå av stapeln som vanligt är fortfarande osäkert. Men i Skåne gör man vad man kan för att ha så bra förutsättningar som möjligt för en eventuell mässa.

Läs mer
 
Advokater riktar hård kritik mot åklagaren i slutpläderingen kring Västmanlandsfallet

Försvarsadvokaterna till de tre medåtalade i det så kallade Västmanlandsfallet riktar hård kritik mot åklagaren i sina slutpläderingar. Domen i målet mot Karl Hedin och de medåtalade avkunnas av Västmanlands tingsrätt den 19 mars.

Läs mer
 
Åklagare yrkar på fängelse för Karl Hedin

När den sjätte och sista rättegångsdagen i det så kallad Västmanlandsfallet i dag avgörs står det klart att Åklagaren Lars Magnusson yrkar på minst sex månaders fängelse och företagsbot för den åtalade Karl Hedin. Åklagaren uppger att han aldrig tvivlat på att det bedrivits tjuvjakt på varg.

Läs mer
 
Djurrättsbrott under lupp i södra Sverige

Brott kopplade till djurrättsaktivism klassas framöver som ett prioriterat område inom polisregion Syd, det rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Läs mer
 
”Det blir slutet för djurhållningen”

Det nya vargreviret i Ulricehamns kommun får kritik av lokala lantbrukare och djurägare som menar att det i princip skulle innebära ett slut för djurhållningen i regionen. Genom ”Brängenuppropet” har över 1200 namnunderskrifter samlats in.  

Läs mer
 
Stort söktryck till gröna utbildningar

Västra Götalandsregionen rapporterar om ett stort antal sökande till sina naturbruksskolor i Svenljunga, Sötåsen och Uddetorp. De preliminära ansökningssiffrorna är 25 procent högre jämfört med 2020 vilket tyder på ett ökat intresse för gröna jobb.  

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste