Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Varnar för bedragare som utger sig att vara från länsstyrelsen

Gård & Djurhälsan larmar om bedragare som utger sig för att vara från länsstyrelsen och som vill komma på gårdsbesök. Men i själva verket är det djurrättsaktivister.

Läs mer
 
”Lantbrukare är vana vid att hantera kriser som torka, smittspridning och sjukdomar”

Covid-19 pandemin har slagit hårt mot samhället under 2020. Men nu visar ett nytt branschindex från LRF att svenskt lantbruk stått pall.

Läs mer
 
Jordbrukets viltfiaskon

Du vet hur det är när ett problem som du valt att inte ta itu med för att det för stunden inte verkade vara så stort, till slut vuxit till ett verkligt problem. I efterhand, i de efterklokas värld ser man tillbaka med förundran över att alla bara tittade på medan problemet växte. Det hade varit så lätt löst om åtgärderna satts in i tid. Varför fick det bara fortgå?

Läs mer
 
Prisade företagare i norr

Henrik och Anna Johansson från Trejon AB har tilldelats priset Årets företagare i Västerbotten.

Läs mer
 
Regeringen föreslår satsningar inom de gröna näringarna

I budgetpropositionen för 2021 föreslår regeringen flera satsningar på de gröna näringarna. Syftet är att skapa fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet, samt att stärka livsmedelsproduktionens konkurrenskraft och utvecklingen av en växande bioekonomi.

Läs mer
 
Stigande spannmålspriser - både på börser och i handel

Spannmålspriserna har rört sig uppåt under de senaste veckorna. Såväl på världens spannmålsbörser som i den fysiska handeln, dock är handelns rörelser trögare.

 

Läs mer
 
Flera nyheter från Bala Agri

Bala Agri utökar sitt sortiment och lanserar två nya djurvagnar samt en ny lättare djurgrind på marknaden.

Läs mer
 
Stor skörd pressar priset på ekologisk spannmål

Det har varit en god skörd av ekologisk spannmål. Inte bara i Sverige utan även  i våra grannländer. Vilket har skapat ett överskott som sätter press på pris­erna.

 

Läs mer
 
Förslag: Kvinnerstas naturbruksutbildning blir en del av Karolinska

Naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet utanför Örebro föreslås att upphöra och ska istället ingå i programutbudet hos Karolinska gymnasiet. Detta enligt ett nytt förslag till Gymnasienämnden.

Läs mer
 
Nativebanner - CNH Industrial Danmark A/S, CaseIH

Ända sedan Bo Mårtensson följde med den dåvarande Case IH-importören på en kundresa till Case IH-fabriken i Fargo, USA, har han drömt om en röd stordragare. Det dröjde ungefär tio år tills han slog till och det av en lite ovanlig anledning. 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vessige Biogas bygger anläggning för fordonsgas i unikt projekt

Utanför Falkenberg inleds under senhösten bygget av en uppgraderingsanläggning för biogas där fordonsgas ska produceras. Projektet är det första i Sverige där lantbruk­are står bakom en anläggning som trycker ut förädlad biogas från gårdarna rakt ut i stamnätet. − Min vision är att jag ska kunna köra mina egna maskiner på mitt eget bränsle, säger Lars Paulson, lantbrukare, biogasproducent och ordförande i Vessige Biogas.

 

Kommentera