Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Intrång på gårdar på Österlen

Polisen varnar för personer som kommer till gårdar på Österlen!

Läs mer
 
Höjda krav från John Deere upprör återförsäljare i Europa

John Deere höjer försäljningskraven på sina återförsäljare. Många återförsäljare i både Europa och USA kommer tvingas sluta med märket, spår flera branschmedier.

Läs mer
 
Hallå där Olle Ryegård, som arrangerar Ekogalan 2020

Den 30 januari är det dags för årets upplaga av ekogalan som hålls på Grand Hotel i Stockholm.

Läs mer
 
Årets produktionskalkyler är klara

Varje år lanserar Hushållningssällskapet produktionskalkyler för lantbruksdjur, växtodling och ekonomi baserade på den stora bas av rådgivningserfarenhet som finns inom Hushållningssällskapet. Nu är kalkylerna för Mellansverige år 2020 färdigställda.

Läs mer
 
Inga ändrade regler för A-traktorer

Flera medier rapporterade nyligen att nya regler med bland annat höjd maxhastighet är på gång. Det visade sig inte stämma.

Läs mer
 
Här är experterna som utreder äganderätten

Det är knappt ett halvår kvar tills Skogsutredningen, med uppdrag att bland annat utreda hur äganderätten kan stärkas, ska redovisa sitt resultat. Det är 20 olika experter som jobbar med utredningen.

Läs mer
 
Här är enda laddhybrid-suven med el-dieseldrift

Mercedes har nyligen lanserat laddhybridversioner till två av sina suvar, varav en är i princip marknadens enda suv där elmotorn jobbar tillsammans med en dieselmotor.

Läs mer
 
Omfattande logistik bakom betornas väg till bruket

Årets betkampanj går mot ett lyckat resultat. Betfrakt i Samverkan NV AB är ett av flera företag som sköter rensning, lastning och transport till landets enda sockerbruk i Örtofta. Att logistiken fungerar smidigt är avgörande när en rekordstor skörd från deras område ska hanteras.

 

Läs mer
 
Livsmedelskonsumtionen - vad har hänt på 40 år?

Från 1980 och fram tills i dag har mycket hänt med vår konsumtion av livsmedel. Måltider i dag utgörs till större del av förädlade livsmedel och vi dricker mindre mjölk men äter mer mejeriprodukter.

Läs mer
 
ASF allt närmre tyska gränsen

Den afrikanska svinpesten (ASF) i Polen kryper allt närmre Tyskland. Agrarheute rapporterar nu att det påvisats smittade vildsvin bara tolv kilometer från gränsen. 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste