Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Förändringens vindar hos Lantmännen Maskin

Lantmännen Maskin gör förändringar i leverantörsstrukturen för gödselspridare och transportvagnar. Förändringarna innebär en ny samarbetspartner, och att samarbeten med fyra leverantörer avvecklas.

Läs mer
 
”Beskedet kommer i en stark period”

Samma dag som Metsjö lanserade en ny flakväxlarvagn fick företaget motta ett besked om avslutat samarbete från sin  återförsäljare Lantmännen Maskin. Metsjö väljer dock att blicka framåt med stor efterfrågan och fulla orderböcker.

Läs mer
 
Investerar 52 miljoner i ny förpackningslinje

För att framtidssäkra produktionen av créme fraiche och gräddfil har Arla valt att investera 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för bägare i Linköping.

Läs mer
 
Så kan du förbättra arbetsmiljön i stallet

I dag sker en stor del av arbetet i häststallar för hand, vilket kan vara både slitsamt och kostsamt. Hästrådgivare Margareta Bendroth, Hushållningssällskapet Sjuhärad, ger tips på hur arbetet kan förenklas, och menar att investeringar för bättre arbetsmiljö ofta bidrar till ökad lönsamhet. 

 

Läs mer
 
Anställa minderåriga – vad gäller?

Sommarens arbetsintensiva månader närmar sig, och många behöver anställa extra arbetskraft. Sommarjobben är ett bra sätt för unga att få in en fot i branschen, men vad gäller egentligen om du anställer någon under 18 år? Camilla Backlund, arbetsmiljöexpert på Gröna arbetsgivare, berättar vad som är viktigt att tänka på. 

 

Läs mer
 
”Det slår orimligt hårt mot små företag”

Lantbrukaren och grönsaksodlaren Per Wålstedt var positiv till arbetsmiljöverkets besök på gården, men efterspelet blev mer besvärligt än han räknat med. Viten för närmare 70 000 kronor, bland annat för obesiktade kompressorer, slår hårt mot den lilla verksamheten. 

 

Läs mer
 
Mångsidig och kompakt italienare

Traktortillverkaren Landini lanserar nu sin nya allroundtraktor 5-085. Med kompakta mått och en 3,4 liters FPT motor på 75 hästkrafter klarar den de flesta enklare sysslor hos lantbrukare, skogsägare och på hästgårdar.

Läs mer
 
Här är de föreslagna förändringarna av jakttiderna

Naturvårdsverkets förslag till nya jakttider innehåller utökade jaktmöjligheter för flera djurarter. Förslaget får beröm på flera punkter av LRF.

Läs mer
 
De kan bli Årets klimatbonde 2021

Utmärkelsen Årets klimatbonde delas ut av Svenskt Sigill Klimatcertifierad, med syftet att lyfta primärproducenter som arbetar aktivt för att minska verksamhetens klimatpåverkan. Nu har de sex nominerade presenterats.

 

Läs mer
 
Horsch visar autonom såmaskinslösning

Den tyska tillverkaren av lantbruksteknik jobbar intensivt med utvecklingen av autonoma lantbruksmaskiner. På sin Twitter har Philipp Horsch, en av företagets huvudmän, publicerat filmer på autonom sådd med redskapsbäraren Robo.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste