Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Läs mer
 
Ny app för ekoföretag

EKO-förmedlingen är en nyutvecklad köp och säljapp för ekogårdar.

Läs mer
 
Brexit förlängs

EU har godkänt en förlängning på drygt en månad, om det brittiska parlamentet röstar igenom utträdesavtalet. Om parlamentet röstar nej får Storbritannien ändå uppskov två veckor.

Läs mer
 
Labb med vatten

En av årets nyheter på Borgeby Fältdagar är labbet, ett nytt kunskapsgrepp där praktiska förklaringar och enklare försök ska visas upp. Först ut är årets tema, vatten.

Läs mer
 
Svenska vallmästare uppmärksammas i Tyskland

Åtta framgångsrika vallproducenter från olika EU-länder uppmärksammas i ett treårigt innovationsprojekt inom vallodling. Från Sverige hyllas förra årets vallmästare Per och Tore Larsson från Kårtorp.

Läs mer
 
Hallå där Lennart Svenzén, på Nöbble gård, som utsetts till Sveriges modernaste stall av Hushållningssällskapet

Hur känns det?
– Det var jättekul! Det blev verkligen mycket uppståndelse av både tidningar, tv och radio. Så det fick stort genomslag. 

 

Läs mer
 
Korkade stadsbor och smarta lantisar

Landsbygden står ständigt inför olika typer av utmaningar. En av de största och mest avgörande utmaningarna blev väldigt tydlig för mig när jag och några andra kompisar från SLU gjorde ett besök i den kungliga huvudstaden strax före jul för att bevista Skansens julmarknad. Marknaden i sig var väl trevlig och det var kul att se landsbygdens produkter från olika delar av Sverige mitt i kommersens centrum, men det var inte det som fick mig att reagera, utan det var en sak på vägen dit.

Läs mer
 
Metsjö bygger ut produktionen

Ivarsson i Metsjö satsar nu på att bygga ut produktionsanläggningen i Linköping. Utbyggnaden omfattar 800 kvadratmeter och ska öka möjligheten att tillverka avancerade produkter.

Läs mer
 
Tänk på kalven

Sanna Soleskog är husdjursagronom med ett stort intresse för kors beteenden och kalvar i synnerhet. Hon tycker att kalvar är det mest spännande och samtidigt svåraste som finns.

 

Läs mer
 
Nytt projekt för användning av hela växten

För minskat matsvinn ska forskare i ett nytt projekt på SLU i Alnarp använda de delar av växter som i dag ratas för färskvarukonsumtion till att utveckla nya produkter till matlagning.

Läs mer

Senaste