Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Stort grönkålsengagemang när julbord ställs in

När restaurangernas julbord ställdes in till följd av nya coronarestriktioner stod Ugglarps Grönt utanför Falkenberg med 150 ton grönkål i fält utan mottagare. Ett upprop i sociala medier vände motgången.

Läs mer
 
Avstannad tillväxt inom eko

Efter flera år av stark tillväxt har efterfrågan på ekologiska produkter avstannat. För mycket ekologiska råvaror i förhållande till efterfrågan är en av orsakerna.

Läs mer
 
”Min förhoppning är att det här kan revolutionera jordbruket”

Ökande skördar, mindre utsläpp och mer kol som binds i marken med hjälp av artificiell intelligens, det är målsättningen i ett nytt projekt som drivs av Hushållningssällskapet. I projektet ska nya algoritmer tas fram för analys av data som samlas in inom lantbruket.  

Läs mer
 
Ny märkning för biologisk mångfald

Svenskt Sigill lanserar en ny interaktiv märkning för livsmedel, som ska öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar en hållbar odling.

Läs mer
 
Självklart debattera beteslagen

Samtiden lider av många sjukor. En avart är den spridda viljan att stoppa debatt/diskussion när man inte delar en uppfattning. Det går inte bra för svensk mjölkproduktion att försvara sin marknadsandel i Sverige. Orsakerna är många och vad som är rätt väg framåt beror av många omvärldsfaktorer som inte är helt lätta att förutspå. 

 

Läs mer
 
Beslut om kvarstad upphävs

Oenigheterna kring försäljningen av mejeriet i Boxholm fortsätter. Nu meddelar Linköpings tingsrätt att man upphäver det tidigare beslutet om kvarstad, det rapporterar Corren.

Läs mer
 
Skånes definition av närproducerat återkallas

Uppdaterad: I början av november beslutade regionstyrelsen Skåne att livsmedel från Danmark skulle inkluderas i begreppet närproducerat. Nu meddelar den styrande alliansen att beslutet dras tillbaka.

Läs mer
 
”Vi ska vara först på bollen och berätta vår historia”

Som ett steg i att visa upp lantbrukets hållbarhet och sprida kunskap och information har LRF startat en dialogkampanj med hållbarhetsambassadörer runt om i landet. 

 

Läs mer
 
Måste jag utveckla mitt företag?

Krönika: Ja! Svaret på frågan i titeln behöver egentligen inte vara längre än så. Orsaken till detta korta svar är att på grund av att världen runt oss hela tiden förändras behöver alla företag utvecklas. Men utveckling behöver ju inte alltid betyda tillväxt eller verksamhetsförändring utan utveckling kan ju innefatta många andra delar. Detta som rationalisering och kostnadseffektivisering, samarbeten, differentiering i val av grödor, specialisering, med mera.  

 

Läs mer
 
Hallå där Rebecka Törnfeldt…

… vinnare av första omgången av SLU Youth Institute och som fick presentera sin uppsats på den internationella Global Youth Institute.

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Funderat på vad som är standard – nu och i framtiden?

Krönika: ”Det här är standard” säger säljaren och du känner en trygghet i att du åtminstone får samma erbjudande som alla andra som köper produkten, varken mer eller mindre. Du vet vad du får men vad betyder en viss standard? Ställer du frågan till SIS, Svenska Institutet för Standarder, så upplyser de dig om att en standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Visste du ens att du hade ett problem när du skulle köpa produkten? Eller betyder det något annat.

 

Kommentera