Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Så vill Europaparlamentet omvandla EU:s livsmedelssystem

Resolutionen bakom Från jord till bord-strategin fick grönt ljus efter en omröstning i Europaparlamentet. Ledamöterna inom parlamentet vill införa en rad åtgärder för att omvandla EU:s livsmedelssystem.

Läs mer
 
Prischock på växtskyddsmedel

Efter att priserna för gödningsmedel skenat den senaste tiden drabbas nu också växtskyddssektorn av de höga energipriserna. Detta för med sig kraftigt ökade priser på växtskyddsmedel.

Läs mer
 
Lantbrukare från Kil hyllas

Årets landsbygdsföretagare i Värmland hittas i Kil. Det är lantbrukarna Henrik Wejdmark och Erik Gustavsson som tilldelats utmärkelsen för sitt framgångsrika samarbete kring odling och maskiner.

Läs mer
 
27 kronor för en smågris

Den danska smågrismarknaden beskrivs nu som en total härdsmälta. Störst är fallet för de producenter som lever på exporten till Polen och Tyskland.

Läs mer
 
Höjt mjölkpris i november

Under kommande månad kommer Arla att höja a contopriset för både konventionell och ekologisk mjölk.

Läs mer
 
”Det vi jobbar allra mest med är att förklara sammanhang”

Hur stort förtroende har de svenska konsumenterna för landets animalieproducenter? Det mäter Svenskt Kött varje vecka. Men även om förtroendet för de svenska djurbönderna är högt ur ett internationellt perspektiv så backar kött generellt i konsumtion. Förklaringen är konkurrens och kunskapsglapp.

Läs mer
 
Han tar över efter Heléne Gunnarson

Arla har fått en ny vice ordförande. Det är den tyska Manfred Graff som efterträder Heléne Gunnarson som valt att lämna styrelsen.

Läs mer
 
Svårt att få finansiering som nyetablerad

För många nya eller unga lantbrukare som vill starta företag eller utveckla en befintlig verksamhet, ligger en stor del av utmaningen i att hitta finansiering. Men med rätt drivkraft och tillvägagångssätt finns det ändå möjligheter att lyckas.

 

Läs mer
 
Mångmiljonprojekt har fått unga att Gilla gris

Inspirationsprojektet Gilla gris är inne på slutspurten av sitt tredje och sista år och betyget hittills lyder; med beröm godkänt. Vid årsskiftet är projektet slut, men materialet kommer att leva vidare i andra former

Läs mer
 
Från KLS Ugglarps till Scandi Standard

Efter 21 år på KLS Ugglarps väljer Jonas Tunestål att tacka för sig. Ny arbetsplats blir som vd på börsnoterade Scandi Standard. 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste