Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

En demomaskin från JCB stulen och återfunnen

Agro Maskiner i Skåne hade under början av veckan en JCB teleskoplastare ute hos en kund på demokörning. Dagen efter att kunden tagit emot maskinen fick Ingvar Persson, försäljningsansvarig på Agro Maskiner Billesholm ett samtal om att maskinen var borta.

Läs mer
 
Här produceras, torkas och lagras tiotusentals ton utsäde

Att växtodla 2 450 hektar hör inte till vanligheten i Sverige, men i Skåne utanför Lund finns Björnstorps & Svenstorps Gods där marken brukas flitigt. Här finns en enorm tork- och lagrings­anläggning som tar hand om tre Claas-tröskors ständiga leveranser av spannmål­ ­under skördetid.

 

Läs mer
 
McHale presenterar Fusion 4-serien

Vid årets världsmästerskap i plöjning på Irland presenterade och visade McHale upp sin nya serie av kombipressar. I den nya serien ingår tre kombipressar som alla utvecklats för användarvänlighet, förarkomfort och prestanda, menar McHale.

Läs mer
 
Beviljas lån på 300 miljoner för bygge av cirkulär mineralgödselanläggning

Bolaget Cinis Fertilizer vill anlägga en produktionsanläggning för cirkulärt och fossilfritt mineralgödsel söder om Örnsköldsvik. Nu har de tecknat låneavtal med Nordea och det statliga bolaget Svensk Exportkredit, SEK.

 

Läs mer
 
Så mycket av den totala förbrukningen produceras i Sverige

Enligt siffror från Jordbruksverket ökade de svenska marknadsandelarna för griskött förra året, medan andelen för bland annat ägg sjönk.

Läs mer
 
Att inte utveckla är att avveckla 

Krönika: Så var de två åren på agroteknikerutbildningen till ända. Jag har gått från att vara en person med ganska svagt självförtroende till en som numera vet att jag kan exakt det jag bestämmer mig för. Det är jag tacksam att utbildningen gett mig. Utöver det har jag lärt mig otroligt mycket, viktigast av allt är nog hur jag tar reda på det jag vill veta på ett bra sätt. 

 

Läs mer
 
Uppåt för konventionell mjölk

För åttonde gången i år höjer Arla priset för konventionell mjölk den 1 oktober. Dock är priset för ekologisk mjölk oförändrat.

Läs mer
 
Nya regeringens viktigaste utmaning

Det svenska valet 2022 förändrar kraftigt svensk politik. I den mest turbulenta tiden sedan i alla fall oljekrisen 1973, tillträder en ny regering. Men vilken är nya regeringens viktigaste utmaning?

 

Läs mer
 
Stor efterfrågan på gödningsmedel

Tillgången på gödningsmedel inför vårbruket är svår att överblicka. På Lantmännen köper man kontinuerligt in vad man kommer över, för att möta den höga efterfrågan från lantbrukarna. 

 

Läs mer
 
I höst upphör skattesänkningen på bensin och diesel

I våras beslutade riksdagen att tillfälligt sänka skatten på bensin och diesel fram till sista september. Trots att drivmedelspriserna är fortsatt höga kommer ingen förlängning enligt finansminister Mikael Damberg.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste