Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Gått till botten med metanet

I september, i Jordbruksaktuellt nummer 18 skrev jag ledaren ”Inga men”, om svenska kornas oskuld som miljöbov. Den berömdes av många, men självklart fick jag den obligatoriska dosen anklagelser om att vara ”klimatförnekare”. Det sporrar såklart att få lite kritik.

Läs mer
 
Prisade leverantörer

Nu har HKScan utsett årets leverantör inom nöt, gris och lamm. Samt årets bästa djurtransportör. 

Läs mer
 
Stöd till ekoprojekt

För att främja produktion av ekologiska livsmedel har Jordbruksverket nu beviljat tio nya projekt totalt sex miljoner kronor.

Läs mer
 
Var fjärde invånare har aldrig pratat med en lantbrukare

Dessutom uppger 41 procent att de inte känner någon lantbrukare privat enligt en tysk enkätundersökning utförd av Forsa-institutet, som är en motsvarighet till svenska Sifo. Resultatet är oroväckande enligt det tyska forumet för modernt lantbruk som är uppdragsgivaren bakom undersökningen.

Läs mer
 
EU godkänner dispensen

Uppdaterad. Under måndagen kom beskedet som ska rädda det svenska vårbruket.

Läs mer
 
Kokomfort och arbetsmiljö på nya Böcklinge gård

Den första tanken på ett nytt stall kom redan för 15 år sedan. I maj 2018 togs det första spadtaget och i slutet av januari är planen att korna ska stallas in på Böcklinge gård.

 

Läs mer
 
New Holland – Den starka utmanaren

Traktortillverkaren har haft ett bra år om man ser till inregistreringen av nya traktorer i Sverige. De ökade marknadsandelarna återspeglas också i maskinhandlarnas ökade lönsamhet.

Läs mer
 
Slutpriserna för skörd 2018

Sommarens torka och värme gav oss låga skördenivåer och missväxt i Sverige. Vilket resulterade i den lägsta spannmålsskörden sedan femtiotalet. Under december blev slutpriserna klara för spannmålshandels skördekontrakt vilka du nu kan del av i Jordbruksaktuellt prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2018.

 

Läs mer
 
Hon blir LRF:s nya vd

Anna Karin Hatt, i dag vd för Almega och tidigare IT- och energiminister blir LRF:s nya vd och koncernchef.

Läs mer
 
Krone erbjuder betesputs till Big M

I ett samarbete med holländska Van Wamel B.V. har Krone nu möjligheten att erbjuda en trippel-betesputs till sin självgående slåttermaskin Big M 450 med en total arbetsbredd på 9,2 meter.

Läs mer

Senaste