Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Fossilfri mineralgödsel 2023

2019 startade Yara och Lantmännen ett samarbete för att utveckla ett fossilfritt mineralgödselmedel. Nu är det verklighet och nästa år kommer det finnas på marknaden.

Läs mer
 
Sveriges Grisföretagare kräver gemensamt ansvar

I ett öppet brev uppmanar branschorganisationen Sveriges Grisföretagare handeln att stötta de svenska producenterna och ta ett gemensamt ansvar för att täcka de ökade kostnaderna.

Läs mer
 
Sex miljarder går till elpriskompensation

2 000 kronor per månad till hushåll som drabbats av höga elpriser under vintern. Det föreslog regeringen i dag under en presskonferens ledd av finansminister Mikael Damberg (S).

Läs mer
 
Svenska Ägg: Prishöjning behövs

Leif Denneberg, styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg vittnar om att branschen liksom många andra inom livsmedelssektorn lider av stora produktionskostnader. Vägen framåt är en prishöjning på ägg.

Läs mer
 
Höga priser på allt ger ett tillfälle att gasa

Krönika: Allt är dyrt. Eller åtminstone nästan allt. Växtnäring, utsäde, diesel, ja det mesta kostade mer för våra företag 2021 jämfört med 2020. Å andra sidan så kan växtodlarna glädjas åt att det mesta av det som säljs från gården också har blivit dyrare. Samtidigt talas det om att lägga mark i träda till 2022 istället för att odla någonting när marginalerna minskar och flera röster höjs för att bromsa intensiteten i odlingen. Men är verkligen det scenario vi står inför så illa som det låter och går det att förbättra lönsamheten genom att bromsa företaget? 

Läs mer
 
”Det är ett bevis på att det här är den bästa produktionsrasen”

24-åriga Josef Eriksson driver Ekorrbacken Charolais, strax utanför Enköping. Han är stolt uppfödare av charolais, och nyligen vann han tävlingen Nöttoppen till följd av fina tillväxtsiffror på sina dikalvar.  

 

Läs mer
 
KLS Ugglarps köper Charkuterifabriken

Konkurrensverket har godkänt KLS Ugglarps ansökan om förvärv av Charkuterifabriken, och från och med mitten på januari står företaget som nya ägare.

Läs mer
 
Rekordår för Väderstad

Under det finansiella året 2021 nådde Väderstad en omsättning på över fyra miljarder kronor. Vilket var en stark ökning jämfört med föregående år.

Läs mer
 
Ny segmentschef för skog och lantbruk hos Ludvig & Co

Filip Olsson, som närmast kommer från en tjänst som ansvarig för Swedbanks leverantörsfinansiering tar över de gröna segmenten hos Ludvig & Co. I den nya rollen som segmentschef ska Filip utveckla företagets rådgivning till skogs- och lantbrukare.

Läs mer
 
Hyllas för god djuromsorg, fina produktionsresultat och framtidstro

HKScan har presenterat vilka gårdar och vilken transportör som tagit hem utmärkelserna Årets Leverantör för gris, nöt och lamm samt Årets transportör 2021. Och det är i Åseda, Bergsjö, Grästorp och Kil som vinnarna hittas.

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste