Läsartoppen de senaste 7 dagarna

Här visas våra mest populära nyheter under den gångna veckan eller månaden. Välj om du vill se topplistan för de senaste 7 dagarna eller för de senaste 30 dagarna.

Corona tvingar Paradiset i konkurs

Som ett resultat av corona-pandemin har matvarukedjan Paradiset i Stockholm nu satts i konkurs. Företagets grundare och vd Johannes Cullberg ser ingen möjlighet att finansiera verksamheten framåt.

Läs mer
 
Mat-och vingård satt i konkurs

På sin hemsida meddelar Flädie mat- och vingård att verksamheten upphör den 31 mars på grund av den rådande situationen med corona.

Läs mer
 
Lidl uppmanar svenska bönder att höra av sig

I ett försök att hjälpa den svenska livsmedelsbranschen och går nu Lidl Sverige ut och uppmanar svenska bönder att höra av sig för att få till nya samarbeten för att klara utmaningarna som kommer av corona.

Läs mer
 
Regeringens stöd till svenska småföretag

Regeringen presenterar ytterligare åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet, efter en överenskommelse med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

Läs mer
 
Kortsiktiga krafttag, långsiktiga… ?

Sällan har det varit så ledsamt att få rätt. När jag den tredje mars skrev förra ledaren förutsåg jag en storm i antågande, men inte kunde jag föreställa mig denna tromb.

Läs mer
 
Nu stänger traktorjätten sina traktorfabriker

CNH Industrial stänger alla sina Case IH- och New Holland-fabriker i Europa, meddelade ledningen häromdagen.

Läs mer
 
64 miljoner till forskning om hållbara livsmedelssystem

Ett nytt forskningsprogram med fokus på ett hållbart och resilient livsmedelssystem har beviljats 64 miljoner kronor. Med mål uppsatta till 2030 och 2045 ska nya strategier utvecklas av ett brett forskarteam.

Läs mer
 
Jordbearbeta med nyheter från Väderstad

Vårbruket 2020 är i startgroparna, och hos Väderstad hittas flera nya tillskott till säsongen. Bland annat en ny harv, en ny djupgående spets och en större CrossCutter Disc. 

 

Läs mer
 
Fossilindustrin står för betydligt högre metanutsläpp än tidigare beräknat

Ny studie visar att fossil­industrins utsläpp av den kraftiga växthus­gasen metan är betydligt större än vad som tidigare uppskattats. 

 

Läs mer
 
Nytt i sortimentet hos Case IH

Case IH introducerar en ny serie med Quadtrac- och Steigertraktorer som kommer bli tillgängliga på den europeiska marknaden under andra halvan av året.

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste