Det senaste dygnets nyhetsrubriker

Viktigt att sätta rätt arrendepris

I februari i år presenterade Jordbruksverket sin statiskt för arrendepriser för 2018. Caroline Weibull-Göransson, jurist på Hushållningssällskapet Juridik AB, tipsar om att statistiken kan utgöra en bra grund när du ska förhandla om ditt arrendepris oavsett om du är jordägare eller arrendator. 

 

Läs mer
De utreder följderna av kritik och hot

Ett projekt mellan SLU Alnarp, KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) och LRF undersöker lantbrukares erfarenheter av kritik, hot och brottslighet som riktas mot deras verksamhet. Syftet är att öka kunskapen om hur lantbrukare påverkas av olika former av kritik.

 

Läs mer

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera