Det senaste dygnets nyhetsrubriker

Agripro blir en del av Axima

Axima AB förvärvar Agripro AB, och utökar därmed sitt verksamhetsområde med Agripros befintliga anläggningar i Kumla och Flen. Övertagandet sker den 1 juni i år, och på sikt kommer anläggningarna byta namn till Axima AB.

Läs mer
Ny lärobok om fältmaskiner

Lars Neuman och Lennart Sörkvist får Jordbrukstekniska Föreningens utmärkelse Silverbillen 2021 för deras nya lärobok om fältmaskiner för naturbruksgymnasierna.

Läs mer
Ser över riksgränsen mot Norge

Nu påbörjar Lantmäteriet årets arbete med att se över riksgränsen mellan Sverige och Norge. Arbetet beräknas pågå till och med 2024.

Läs mer
Lägesrapport från fältet

Hushållningssällskapet har nu presenterat årets andra fältrapport. Lägesrapporten visar att såväl höstsådden som årets vallar hittills ser bra ut, även om kylan har bromsat grödornas utveckling. I rapporten lyfts även fördelarna med nollrutor.

Läs mer
Statistik – påverkar leveranstider?

Den senaste tiden har flera traktortillverkare rapporterat om komponentbrist vilket resulterat i produktionsstopp och långa leveranstider. Syns effekten nu i inregistreringsstatistiken?

Läs mer
”Med ett driv utöver det vanliga”

Utmärkelsen Årets Fårföretagare 2021 har tilldelats två mångsysslare från Laholm, som bland annat prisas för sitt sätt att ta sig an utmaningar och lösa problem. Priset delades ut på Fåravelförbundets årsstämma den 8 maj.

Läs mer
Städa bland gårdens kemiska produkter

Allt från maskindiskmedel till växtskyddsmedlet som används i sprutan utgör en potentiell kemisk arbetsmiljörisk. Därför måste alla göra en riskbedömning över produkterna som finns på gården.

 

Läs mer
Behåll positiv förändring

Krönika: Snart ska allt bli som vanligt igen, vill vi det? Ja, skulle nog de flesta svara. Vem längtar inte efter stora kalas med god mat och dryck i glada vänners lag, att kunna trängas med vilt främmande människor på konserter och stora sportevenemang och sist men inte minst gå på lantbruksmässor. Men allt måste inte bli som förut och jag tror inte heller att vi vill det. Här gäller det att tänka till.

 

Läs mer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste