Landsbygden- nyckeln till vår överlevnad

Debatt: Isabella Lövin skriver i Aftonbladet den 22 februari att “Miljöpolitiken ska inte slå mot landsbygden”. Vi har ett gemensamt ansvar inför våra barn när de frågar vad vi gjorde när varningsklockorna för klimatet ringde. Vi behöver en politik som kan gälla likväl för den som bor i staden eller på landsbygden. Både fattig som rik ska ha råd att köpa både svenskt, ekologiskt och närproducerat.

 

Kommentera 0 kommentarer

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera 0 kommentarer

Korkade stadsbor och smarta lantisar

Landsbygden står ständigt inför olika typer av utmaningar. En av de största och mest avgörande utmaningarna blev väldigt tydlig för mig när jag och några andra kompisar från SLU gjorde ett besök i den kungliga huvudstaden strax före jul för att bevista Skansens julmarknad. Marknaden i sig var väl trevlig och det var kul att se landsbygdens produkter från olika delar av Sverige mitt i kommersens centrum, men det var inte det som fick mig att reagera, utan det var en sak på vägen dit.

Kommentera 0 kommentarer

Senaste