Stärk köpupplevelsen på distans

Krönika: Det är avblåst för halvtid och semester i det högst annorlunda året 2020. Fotbolls-EM likt andra stora evenemang lyser med sin frånvaro denna sommar och läktarna står tomma. Det fysiska avståndet individer emellan ska upprätthållas och de mobila enheterna blir allt viktigare för att klara vardagen och möten människor emellan. Vem kunde när det nya året skålades in tro att 2020 skulle bli så här

 

Kommentera 0 kommentarer

Vart tog sunt förnuft vägen?

Krönika: Man funderar en hel del vid flyghavresökandets långa dagar, promenerandes på fälten. Förnöjsamhet råder över grödornas tillstånd just i år, det ser bra ut så här långt. Det räcker ju inte för att nå framgång, men det ger förnöjsamhet just för stunden. Vi måste ha bättre villkor för näringen, tjäna mer pengar för att kunna göra nödvändiga investeringar och generationsväxla. Vad är det egentligen som går trögt, vad behöver förbättras och vad är den svenska modellen? 

 

Kommentera 0 kommentarer

Kommer uppsvinget i hemträdgårdsodlingen öka förståelsen för produktionslantbruket?

Krönika: Många börjar odla för första gången i år. Kommer 2021 vara året då förståelsen för det som växer, och dem som odlar professionellt, bli mycket större? Det återstår att se, men jag tror chansen är stor. Med det sagt påstår jag att det utanför vår lantbrukssfär finns en viss oförståelse för hur djur och växter producerar mat i större skala, och det kanske är att generalisera, men jag fortsätter utifrån den tesen.

Kommentera 0 kommentarer

Lär av de vildaste

Sommaren är skön på många sätt och ger inte minst tid för reflektion och analys. Låt oss kika lite på de gröna näringarnas kanske främsta särling och vad vi kan lära av dem. Vår bransch är full av fina företag och goda affärsidéer, som inte riktigt förmår att attrahera investerare och få mer luft under vingarna. Samtidigt visar företag som absolut inte tjänar pengar att det ändå kan gå att finansiera sin utveckling. Tänk om vi kunde överföra de vildaste företagarnas självförtroende till fler och mindre riskfyllda projekt.

Kommentera 0 kommentarer

Dags att prata mer – inte mindre

Krönika: För över ett år sedan skrev jag min första krönika här i Jordbruksaktuellt. Den behandlade på ett kritiskt sätt jämställdhetsfrågor inom jordbrukssektorn och avslutades på en positiv not med förhoppning och stor förväntan på min egen generations förnyade synsätt som skulle göra oss sällskap i klivet ut i arbetslivet. Ett år senare tvingas jag påbörja terminens sista krönika i ett dystrare manér. 

Kommentera 0 kommentarer

Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Kommentera 0 kommentarer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste