Traktorers utveckling och funktionerna vi inte tänker på att vi använder

Krönika: Sedan den första traktorn började att tillverkas i slutet på 1800-talet så har maskinen utvecklats på många olika sätt för att följa med utvecklingen i de agrara näringarna. Självklart i framför allt motoreffekt och växellådor men samtidigt har även ett intensivt arbete pågått med olika funktioner för att förbättra förarkomfort, effektivitet, säkerhet och design.

 

Kommentera 0 kommentarer

”Sverige behöver öka, inte minska livsmedelsproduktionen”

Debatt: Det dör en människa av hunger var 48 sekund i Etiopien, Kenya och Sudan, rapporterade Rädda Barnen i maj. Det är förfärligt och det är svårt att ta in den verkligheten. Det vi kan, och enligt mig måste göra, är att vi verkligen utnyttjar den potential att odla som vi har i Sverige. Det går inte moraliskt försvara att vi, med tvivelaktiga miljöargument, hjälper till att begränsa den globala livsmedelsproduktionen. Tvärtom är det viktigt att vi producerar så mycket livsmedelsmedel vi kan i landet.

 

Kommentera 0 kommentarer

En lektion i hur man inte ska styra EU

Debatt: Den nuvarande EU-kommissionen är mer idealistisk än någon tidigare. Den var nämligen tvungen att ge ett antal löften om miljö och klimat för att accepteras av den socialistiska - liberala majoriteten i EU-parlamentet. Därför har den föreslagit Den gröna given och strategin Från jord till bord som innehåller flera procentmål som ska bidra till en bättre miljö. Målen analyserades inte för konsekvenser för andra värden såsom livsmedelsproduktion och landsbygdens förutsättningar, men antogs ändå. De var grundade på idealism snarare än realism.

 

Kommentera 0 kommentarer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste