Verksamheter på landsbygdens vara eller icke vara

Krönika: Efter en hel sommar i Skåne är jag nu tillbaka i skolan i Uppsala. Det är alltid skönt att komma hem ett tag för att släppa skolan och fokusera på annat. Sommaren har inneburit jobb både hemma och borta. I mitt sommarjobb har jag fått åka runt mycket på den skånska landsbygden, där jag sett samma problem som vi har i vår by nämligen stadsbor som flyttat ut på landet. Problemet är bristen på förståelse och respekt för dem som redan bor och verkar på landsbygden. 

 

Kommentera 0 kommentarer

Klövvård eller klövverkning, vad är skillnaden?

Debatt: Forskning och studier ligger ofta till grund för praktiska övningar som sedan blir till statistik. Därefter bygger fakta och kunskap på statistiken, det vill säga det blir ett ekorrhjul. Forskning bygger också på den kunskap som forskningsteamet besitter, inte alltid den bästa kompetensen. Det skiljer 60–99 procent på mina klövregistreringar mot andra klövvårdare. Ingen tillförlitlig statistik att bygga forskning/studier på. 

 

Kommentera 0 kommentarer

Upplevelsen kan ingen ta ifrån mig

Krönika: Bettleri och försäljning av varor undanbedes! Skylten kunde förr ses på villor och i trappuppgångar på flerbostadshus. Hur texten respekterades av de personer som budskapet riktade sig till kan man ju alltid fundera över, men nog var det en tydlig viljeyttring från de boende. I tider med ökad e-handel, när kunden själv väljer tidpunkt att handla, noterar jag att behovet av skylten kvarstår. Vem vill köpa något vid dörren när nätet är fyllt med kundupplevelser att utvärdera inför beslut om köp av en produkt eller tjänst?

 

Kommentera 0 kommentarer

Hållbar hästnäring?

Krönika: I augusti tog svenska landslaget i hoppning OS-guld för första gången på 97 år. Det är en enorm prestation som vi ska hylla och glädjas åt! Majoriteten av ryttarna är sponsrade av Krafft, som ägs av Lantmännen och svenska bönder, så ni har bidragit till att det här blev möjligt. Som hästintresserad är jag stolt och vet att detta kommer leda till ett uppsving för svensk hästnäring. Hästen fyller en viktig roll i de gröna näringarna och sysselsätter för närvarande 30 000 personer i Sverige.

Kommentera 0 kommentarer

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste